Davutoğlu zam müjdesini verdi

Davutoğlu zam müjdesini verdi
Güncelleme:

Davutoğlu Van'da sağlık çalışanları için müjdeyi verdi.

Sağlık çalışanlarına şiddetin önüne geçmek için düzenlemeler yapılacağını belirten Davutoğlu, “Yapılan yasal düzenleme ile hekim ve diş hekimleri için emekli aylıklarının 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerde ise 3 bin 250 liraya çıkarılmasını sağlayacağız” dedi...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van’da düzenlenen 81 ilin sağlık müdürlerinin yer aldığı 14 Mart Tıp Bayramı programında diş hekimi, hekim ve uzman doktorların emekli maaşlarına yüzde yüze yakın oranlarda zam yapılacağı müjdesini verdi. Başbakan Davutoğlu 1.5 yıl içinde beş kez Van’a geldiğini belirterek şunları kaydetti:

‘Bu bahar barış olacak’

“Bu bahar, bazılarının hesap ettiği gibi kanın, gözyaşının, terörün olduğu bir bahar olmayacak, bu bahar inşallah dağlarımızın, vadilerimizin, şehirlerimizin, ülkemizin her bir diyarının barışla, huzurla, sevinçle, mutlulukla, vakarla karşıladığı bir bahar olacak.” 

Davutoğlu “TCK’da yapılacak düzenlemeyle sağlık çalışanlarına yapılacak tehdit ve hakaret suçlarında var olan tutuklama yasağını kaldırıyoruz” dedi.  Davutoğlu, sağlık çalışanlarının özlük haklarına yönelik iyileştirici düzenlemeler yaptıklarını da anımsatarak, “Yapılan yasal düzenleme ile hekim ve diş hekimleri için emekli aylıklarının 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerde ise 2 bin 580 liradan 3 bin 250 liraya çıkarılmasını sağlayacağız. Emeklilik  şartlarında çok ciddi bir düzenlemeye bu anlamda gidiyoruz” diye konuştu.

Bir hekim eşiyim’

Ayrıca sağlık çalışanları için de emekli maaş artışları için yeni bir  çalışma yapacaklarını açıklayan Davutoğlu, “Bu haktan, halen emekli olanlar ile kanun yürürlüğe girdikten sonra  emekli olacaklar da yararlanacaklar. Ayrıca, hekim ve diş hekimlerinin dul ve  yetimlerinin de söz konusu artışlardan yararlanmalarını sağlayacağız” dedi. Sağlık çalışanlarının çal ışma zorluğunu bir hekim eşi olarak en iyi bilenlerden olduğunu ifade eden Davutoğlu, diğer bir iyileştirmeyi de sağlık çalışanlarının çalışma şartlarında gerçekleştireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Sağlık çalışanlarının unvanına ve çalıştığı sağlık tesisisin  mülkiyetine bakılmaksızın, tüm sağlık çalışanlarımız fiili hizmet zammından,  tuttuğu nöbet saatine göre 15 gün ile 90 gün arasında bu haktan yararlanacaklar.  Bu haktan yararlananlar, 3 yıla kadar erken emeklilik hakkı elde etmenin yanı sıra, 3 yıl fazla ikramiye ve emekli aylıkları bağlanma oranlarında artış söz konusu olacak. Hekim sayısının yetersizliği nedeniyle Sağlık Bakanlığında çalışan  hekimler için emeklilik yaşının 67’ye çıkarılması konusunda da yeni yasal  düzenlememiz var. Hekimin isteği idarenin de onayı ile bu yaş, her yıl bir yıl  artırılarak 72 yaşa kadar çalışma hakkı elde edilmiş olacak. Hekimlerimiz 72 yaşında da Allah’ın izni ile şifa dağıtacak bedensel ve zihinsel kabiliyete sahiptirler.”

Yeniden inşa edeceğiz

“Nasıl deprem felaketinden sonra Van’ı kısa bir sürede, 28 bine yakın yeni konut inşa ederek yeniden ihya etmişsek, Silopi’nin her sokağını, Cizre’nin her sokağını, Sur’un her taşını koruyacak ve yeniden inşa edeceğiz. Yeni Silopi, yeni  Sur, yeni Cizre eskisinden daha güzel olacak. Yıkık tek bir ev bırakmayacağız, açta ve açıkta tek bir vatandaş bırakmayacağız. Açıkta tek bir vatandaş bırakmayacağız. Van depreminden sonra kimse aç ve açıkta kalmadı. İşte göreceksiniz en kısa zamanda yeni Silopi, yeni Cizre ve yeni Sur eskisi gibi daha güzel olacak.”

Akıllı Hastane açtı

Başbakan Davutoğlu,  Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Kardiyoloji ve KVC Hastanesi’nin bulunduğu hastanenin açılış törenine de katıldı. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Kardiyovasküler  Cerrahi Hastanesi’nde 100 poliklinik, 15 acil polikliniği, 85 acil muayene  yatağı, 46 acil müşahede yatağı, 240 çift, 36 tek kişilik odada 516 yatak  bulunuyor. “Akıllı bina” olarak  nitelendirilen hastaneye 182 milyon 285  bin lira harcama yapıldı.