Dışarıda iftar da hayal oldu! Restoranların iftar menüsü fiyatları uçtu!

Dışarıda iftar da hayal oldu! Restoranların iftar menüsü fiyatları uçtu!
Güncelleme:

Ramazan’a sayılı günler kala pide ve iftar menülerinin fiyatları da belli olmaya başlarken restoranların iftar menüsü fiyatları dudak uçuklattı.

Ramazan menüleri de zamlardan nasibini aldı. Geçen yıla oranla menü fiyatları iki katına çıktı, iftarı dışarıda açmanın maliyeti de arttı. Uygun olarak tanımlanan esnaf lokantalarında dahi fiyatlar uçtu.   İşte, lokantaların 2023 Ramazan menüsü fiyatları...

22 Mart Çarşamba gününü 23 Mart Perşembe gününe bağlayan gecede ilk sahura kalkılacak. Ramazan ayı 21 Nisan 2023 Cuma günü ise sona erecek. 

Medyatava'da yer alan habere göre, son iki yıldır yaşanan yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi nedeniyle bu yıl iftarını ailesi ile birlikte dışarıda açmak isteyenleri fahiş fiyatlar bekliyor.

RESTORANDA KİŞİ BAŞI 750 TL'Yİ BULUYOR

Gıda fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle hem esnaf lokantalarında, hem de lüks restoranlarda fiyatlar, orta ve dar gelirli ailelerin bütçesini sarsacak. Özellikle Ramazan ayı için hazırlanan Ramazan menüleri, normal menü fiyatlarından daha yüksek oluyordu. Ortalama bir restoranda klasik bir iftar menüsü kuzu tandır veya çoban kavurma, çökertme ve güllaçtan oluşuyor. Böyle bir restoranda kişi başı ödenecek fiyat ise kişi başı ortalama 750 TL'yi buluyor. Dört kişilik bir aile iftarını ortalama bir restoranda açtığında ödenecek hesap 3 bin TL'ye ulaşıyor.

Lüks restoranlarda ise durum daha vahim... Zengin iftarlık menüsü, özel şefler tarafından hazırlanmış yemekler ve Osmanlı tatlılarından oluşan mükellef bir iftar menüsü kişi başı 1200 TL'den başlıyor. Lüks bir restoranda bir aile iftarını açmak istediği zaman toplamda en az 4 bin 500 TL'yi gözden çıkarmak zorunda.

4 KİŞİLİK AİLE 1000 TL'Yİ GÖZDEN ÇIKARACAK

Daha mütevazı bir iftar sofrasına oturmak isteyen bir aile esnaf lokantasına gittiğinde ise yine ödeyeceği para cep yakacak. Esnaf lokantasında mercimek veya ezo gelin çorbası, kuru fasulye ve kebap çeşitlerinden oluşan bir iftar menüsünün ortalama fiyatı ise kişi başı 250 TL'yi buluyor. Esnaf lokantasında mütevazı bir iftar açmak isteyen dört kişilik aile 1000 TL'yi gözden çıkaracak.