Doğalgazdan sonra elektriğe de zam !

Doğalgazdan sonra elektriğe de zam !
Güncelleme:

Doğalgaz ve elektrik ücretlerine üst üste zam geldi. Bugünden geçerli olmak üzere elektriğe konutlarda yüzde 9, sanayi ve ticarethanelerde yüzde 18.4 zam yapıldı. Doğalgaz fiyatları da konutta yüzde 9, sanayide yüzde 18.5 arttı

Reuters'ın duyurduğu habere göre; BOTAŞ'ın, doğalgaza bugünden geçerli olmak üzere konutta yüzde 9, sanayide yüzde 18.5 zam yaptığı bildirildi. Doğalgazın ardından bir zam da elektriğe geldi. Bugünden geçerli olmak üzere elektriğe konutlarda yüzde 9, sanayi ve ticarethanelerde yüzde 18 zam yapıldı.

Reuters'a bilgi veren sektör kaynakları, maliyet artışına bağlı olarak BOTAŞ'ın tarifeleri 1 Ekim itibariyle yeniden belirlediğini ve yeni tarifelerin ilgili birimlere iletildiğini kaydetti.

BOTAŞ, Ağustos ve Eylül aylarında da konutta yüzde 9, sanayide yüzde 14 zam yapmıştı.

ELEKTRİĞE DE ZAM GELDİ

Bloomberg HT’in haberine göre; elektrik fiyatlarına da bugünden geçerli olmak üzere zam geldi. Tarifede konutlarda yüzde 8; ticarethane ve sanayi tesislerinde yüzde 18 oranında fiyat artışı gerçekleşti.

ÜÇÜNCÜ ZAM

Ağustos ayında konuta yüzde 9 sanayiye yüzde 14, eylül ayında elektrik fiyatları konutta yüzde 9, sanayide ise yüzde 14 artırılmıştı. Bu yapılan artış üçüncü kez gerçekleşti. Normal şartlarda elektrik fiyatlarında üç ayda bir tarife yenileniyordu.

Reuters’a bilgi veren sektör kaynakları, EPDK’nın kararının bugün Resmi Gazete’de yayımlanmasının beklendiğini kaydetti.

Elektrik fiyatlarının enflasyon sepetinde yüzde 2.39 ağırlığı bulunuyor.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, konut kullanımı için bugün elektriğe yapılan yüzde 9 zammın enflasyona 0.22 puan doğrudan artırıcı etkisi olacak. Elektrik fiyatlarındaki artışın 0.22 puanlık etkinin yanı sıra dolaylı etkileri de olabiliyor.

Seçiniz...