''Dolar aslında sandığınız kadar yüksek değil''

''Dolar aslında sandığınız kadar yüksek değil''
Güncelleme:

Dolar/TL, son 20 gündür her gün yeni bir rekor kırarken kafaları karıştıran açıklama canlı yayında geldi.

CNN Türk'te ekrana gelen Tarafsız Bölge programının dün akşamki bölümüne ilginç 'dolar yorumu' damga vurdu. Programın iktidar kadrosu konuklarından avukat Mehmet Sarı'nın ortaya attığı "Aslında dolar sanıldığı kadar yüksek değil" tezi programın moderatörü Ahmet Hakan'ı bile isyan ettirdi.

Tartışma programlarına AK Parti kadrosundan konuk olarak çıkan avukat Mehmet Sarı, Tarafsız Bölge’de ilginç bir dolar analizine imza attı.

24 Haziran seçimlerinin tartışıldığı programda “Bunu aslında ekonomistler daha iyi bilir” diye söze giren Sarı “Türkiye’deki reel dolar kuru 4.58 değil. Şöyle bir durum var. İngiltere’den bazı fonların 4.25, 4.30 üzerinden tayin edildiğini biliyoruz. Uzmanı yok burada ama konuşulan meselenin özeti burada düğümleniyor. Ekonomik veriler bunlar değil. Gerçeklikle ilgisi olmayan kurlarla toplum yüzleşmek durumunda kalıyor.” yorumunda bulundu.

Bu ilginç yoruma sunucu Ahmet Hakan da Sarı’nın sözlerini yarıda keserek “Bizi dinleyen insanlar sonuçta ‘Bu kuru kabul etmiyoruz, gerçekçi değil” gibi ne dersen de. Sonuçta gidiyorsun döviz bürosuna gerçeği görüyorsun.” diye yanıt verdi.

BAKAN ZEYBEKCİ DE “KABUL ETMİYORUM” DEMİŞTİ

Sarı’nın bu analizi,  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin  geçtiğimiz hafta yaptığı ‘dolar açıklamasını’ akıllara getirdi. Zeybekçi, 11 Mayıs’ta yaptığı açıklamada ekonominin iyi yönde ilerlediğini belirterek “Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen kurda yaşanan artışı kabul etmiyorum.” demişti.

Bakan Zeybekci’nin bu açıklamaları esnasında dolar/TL 4.30  seviyesinde bulunuyordu. Kur şu an 4.57 TL’den işlem görüyor.