Dolar kritik seviyeyi aştı

Dolar kritik seviyeyi aştı
Güncelleme:

ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararının ardından dolar 3.51 TL'yi aştı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Aralık'ta faiz artırımı sinyali vermesi doları yükseltti.

Fed'in yıl sonuna kadar bir kere daha faiz artırabileceğine işaret ettiği toplantısının ardından dolarda değerlenme ile dün akşam 3,5193'e kadar gelen dolar/TL bu sabah 3,52 seviyesini test etti. 

Euro/TL ise 4,1885 seviyesinden işlem görüyor.

Fed enflasyonun düşük seyrini sürdürmesine rağmen yıl sonuna kadar bir kere daha faiz artırabileceğine işaret ederken, politika faizini değiştirmedi. Banka 2008 yılındaki finansal kriz sonrası satın aldığı 4.2 trilyon dolar tutarındaki tahvil portföyünü azaltmaya Ekim ayında başlayacağını da açıkladı.

Analistler, Fed'in bilanço küçültmeye ekim ayında başlamasının yanında aralık ayında faiz artırımı yapılacağına ilişkin beklentilerin de yüzde 60'ın üzerine çıktığına dikkati çekerek, buna bağlı olarak gelişmekte olan ülke paralarının dolar karşısında değer kaybettiğini ifade etti.

Fed sonrası yatırımcıların makroekonomik verilere odaklanacağını kaydeden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,5220 seviyesinin önemli direnç konumunda olduğunu vurguladı.

Piyasaların gündeminde bugün, içeride 10.00'da açıklanacak tüketici güven endeksi, saat 14.00'de gelecek PPK özetleri var. Yurtdışında ise saat 15.30'da ABD işsizlik maaş başvuruları ve Philadelphia Fed endeksi açıklanacak. 

Seçiniz...