Dolar ve altın düşerken Bitcoin rekor kırdı!

Dolar ve altın düşerken Bitcoin rekor kırdı!
Güncelleme:

ABD Merkez Bankası’nın Fed toplantısı öncesinde Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan gelen enflasyon açıklamasıyla piyasalar dalgalandı. Gün içinde 7.76 seviyesine gerileyen dolar/TL 7.82 civarında hareket ediyor. Altının gram fiyatı 467 TL'den alıcı buluyor. Bitcoin ise 20 bin doları aşarak rekor kırdı.

ABD Merkez Bankası’nın Fed toplantısı öncesinde Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan gelen enflasyon açıklamasıyla piyasalar dalgalandı. 7.76 seviyesine kadar gerileyen Dolar/TL şu dakikalarda 7,82'den, Euro 9,54 TL'den, Sterlin ise 10,57 TL'den işlem görüyor. Gram altın 467 TL'den fiyatlanırken, gümüş 6,28 TL seviyesinde. Bitcoin ise 20 bin dolar seviyesini aşarak rekor kırdı.

Onsu 1.855 dolardan fiyatlanan altında, gram altın 462/466, çeyrek altın 749/765, Cumhuriyet altını ise 3.082/3.115 TL alış/satış fiyatıyla işlem görüyor.

BITCOIN REKOR KIRDI
Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, yüzde 5.0'ten çok artışla 20,000 doları aşarak yeni tarihi yüksek düzeylere yükseldi.

ABD'de ekonomik toparlanmayı desteklemek amacıyla hazırlanan teşvik paketine ilişkin görüşmelerin yeniden başlamasının yarattığı geneliyimserlik, kripto para birimlerine alımları da tetikledi.

Başta ABD'dekiler olmak üzere, şirketler ve genel olarak geleneksel yatırımcıların, Bitcoin'i alternatif yatırım aracı olarak görmeye başlamaları, kripto piyasalarında alımları artırdı.

Gelişmelerle Bitcoin yüzde 5.42 artışla 20,319.48 dolara yükselirken, birimin haftalık kazancı da yüzde 11.16'yı buldu. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi de 376.74 milyar dolara yükseldi.

Binance CEO'su Changpeng Zhao, gelişmeleri, "Kripto para birimlerinin uzun vadeli gücüne inananlar için yüreklendirici" diye nitelendirdi.

Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan enflasyon açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 4 yıldır yapılmayan Para ve Kur Politikası tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada döviz tarafında dalgalı kurun devam edeceğini ve enflasyonu düşürmek için çalışmaların süreceğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan enflasyon açıklamasıMerkez Bankası Başkanı Ağbal'dan enflasyon açıklaması
Küresel piyasalar Fed'e odaklandı

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı bekleniyor. Fed'in, yılın son toplantısında faizlerde ve varlık alımlarında bir değişiklik yapmasının beklenmediğini ifade eden analistler, karar metni ve Powell'ın açıklamalarında, piyasaları destekleyici sözle yönlendirmelerin güçlenebileceğini kaydetti. Analistler, bugün ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi PMI verilerinin de takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.440 puanın direnç, 1.320 seviyesinin destek konumunda olduğunu bildirdi.

Türk Lirası için dikkat çeken 2021 tahminiTürk Lirası için dikkat çeken 2021 tahmini

 

 

Seçiniz...