Dolar/TL ne kadar ? İşte piyasalarda son durum

Dolar/TL ne kadar ? İşte piyasalarda son durum
Güncelleme:

Dolar/TL haftanın son işlem gününde 5.93 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 6.55 civarında güne başladı. Piyasalar Davos zirvesini izliyor.

Dolar/TL haftanın son gününe 5,93 seviyesinden başladı. Euro/TL ise 6.55 seviyesinde işlem görüyor.

Gram altın, bu sabah 297 liradan işlem görüyor. Uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.540 doların destek, 1.570 doların direnç konumuna geldiğini, gram altında ise 290-298 lira bandının izlenmesi gerektiğini söyledi.

Dolar/TL’de geçen Cuma günü başlayan satış baskısı önceki gün Merkez Bankası’nın önümüzdeki dönemde faiz indirimlerinde acele etmeyeceği şeklinde algılanan Davos mesajlarıyla kısmen azaldı.

TCMB’nin yarattığı iyimserliğe rağmen yatırımcıların Çin’de ve hatta diğer ülkelerde yeni korona virüsünün yayılması konusunda endişelerle küresel piyasalar baskı altında.

TL’deki son günlerdeki satış baskısına rağmen bankacılar CDS, tahvil, eurbond ve hisse senetlerinde daha iyimser bir görünüm olduğuna da dikkat çekiyorlar.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal önceki gün Davos’ta canlı yayında yaptığı açıklamalarda, geçen yıl 1,200 baz puanlık önden yüklemeli, bu ay 75 baz puanlık ölçülü bir faiz indirimi gerçekleştirdiklerini, bundan sonraki adımların “ölçülü” olabileceğini, enflasyonda ise tek haneli seviyelerin yıl ortasından itibaren görüleceğini söyledi.

Reuters