Dolar/TL ne kadar oldu ? Gözler Suriye ve koronavirüste

Dolar/TL ne kadar oldu ? Gözler Suriye ve koronavirüste
Güncelleme:

Dolar/TL 6 seviyesinin hemen altında işlem görüyor. Piyasalarda Suriye'deki gelişmeler ve koronavirüsün Asya piyasalarında yaratacağı etkiler izleniyor.

Dolar, 5 Şubat 2020 sabahında spot piyasada 5,9817 lira alış fiyatı, 5,9837 lira satış fiyatı seviyesinde yer alıyor.

Euro ise aynı saatlerde 6,6020 lira alış fiyatı, 6,6050 lira satış fiyatıyla işlem görüyor.

Altın fiyatlarındaki düşüş devam ederken gram altın 300 liradan, çeyrek altın 490 liradan, cumhuriyet altını fiyatı ise 2.017 liradan işlem görüyor.

Piyasalar Suriye’de yedi Türk askeri ve bir sivil görevlinin şehit olmasının etkilerini izliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İdlib’de çatışmaların önlenmesi amacıyla bölgeye sevk edilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına Esad rejimi tarafından düzenlenen saldırının, Suriye’de barış için yürütülen ortak çabalara darbe vurduğunu ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin benzer saldırılara karşı meşru müdafaa hakkını en sert şekilde kullanmaya devam edeceğini de belirtti. Görüşmede, Suriye ve Libya’daki diğer gelişmelerle ikili ilişkiler de ele alındı.

ÇİN NAKİT ENJEKTE EDİYOR
Küresel piyasalarda Çin corona virüs endişeleri kaynaklı geçen haftanın başından beri görülen satış baskısı bugün alınan önlemlerin ekonomik etkileri sınırlayabileceği beklentileri bulunuyor.

Öte yandan ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal ettiği iddiasıyla New York federal mahkemesinde yargılanan Halkbank’ın hisseleri, temyiz mahkemesinin bankanın talebi doğrultusunda duruşmaları askıya alma kararının ardından yüksek primli işlem gördü. Bu da içeride piyasalar üzerinde olumlu havayı destekleyen unsurlardan biri oldu.

Çin Merkez Bankası ise piyasalara nakit enjekte edip, bazı temel kredi faiz oranlarını düşürdü. Ancak yatırımcılar hala corona virüsünün yayılmasından endişeli.

Petrol fiyatlarının Ocak ayı başındaki 72 dolardan 55 doların altında gerilemiş olması ise gelişmekte olan ülkeler genelinde olumsuz fiyatlamaya neden olsa da Türkiye özelinde olumlu bir gelişme.

Reuters