Elektriğe % 6,8 oranında zam !

Elektriğe % 6,8 oranında zam !
Güncelleme:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik fiyatlarını % 6,8 oranında artırdı.

Edinilen bilgiye göre, elektrik perakende satış fiyatlarına 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren %6.8 oranında zam geldi.

Elektrik dağıtım şirketlerinin yapması gereken zorunlu yatırım ve işletme giderleri, iletim yatırım ihtiyacı ve enerji maliyetlerindeki artış sebebi ile bir fiyat ayarlaması yapmanın zorunlu hale geldiğini belirten EPDK yetkilileri, yapılan hesaplamalar sonucu perakende elektrik satış fiyatlarının yüzde 6.8 oranında artırıldığını kaydetti.

Yeni döneme ilişkin dağıtım şirketlerinin yatırım ve işletme gideri bütçelerinin onaylandığını da ifade eden yetkililer, dağıtım şirketlerinin bu bütçeleri kullanarak vatandaşa daha kaliteli hizmet sunacağını belirtti.

"ELEKTRİKTEKİ ARTIŞIN VATANDAŞA HİZMET OLARAK DÖNMESİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Eskiyen dağıtım hatlarını yenilemenin, yeni yerleşim birimlerinin elektrik talebini karşılamanın ve özellikle de elektrik kesintilerini minimuma indirmenin büyük önem taşıdığına dikkati çeken EPDK yetkilileri şöyle konuştu:

"Vatandaşın bina girişine kadar ki bütün elektrik şebekesinden ve sayaçlarından dağıtım şirketleri sorumlu. Bu şebekelerdeki arızalar vatandaştan hiçbir bedel alınmadan giderilecek. EPDK, elektrik fiyatlarında artışa neden olan yatırım ve işletme gideri bütçelerinin vatandaşa hizmet olarak dönmesinin takipçisi olacak. Bu hususta hiçbir gevşekliğe ve suistimale izin verilmeyecek."

EPDK geçtiğimiz günlerde dağıtım şirketlerinin şebeke üzerinden elde ettiği reklam ve kira gelirlerinin yanı sıra danışmanlık hizmetlerinden kaynaklanan gelirlerinin tüketiciye indirim olarak yansımasını öngören bir karar almıştı. Bu kararın önümüzdeki süreçte elektrik fiyatlarında indirim olarak tüketiciye yansıması bekleniyor.

Elektriğe % 6,8 oranında zam ! - Resim : 1