Elektronik sigara yasağı Resmi Gazete'de

Elektronik sigara yasağı Resmi Gazete'de
Güncelleme:

Elektronik sigara ile türevlerinin ithalatının yasaklanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'te yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre elektronik sigara ve türevlerinin ithalatı yasaklandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda, “Sigara, sarmalık kıyılmış tütün mamulü, pipoluk tütün mamülü, yakılarak tüketilenler ve nikotin içersin ya da içermesin tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan elektronik sigara ve elektronik nargile dahil her türlü mamul ve bu mamullerin tüketiminde kullanılan elektronik cihaz, aksam, yedek parça ve solüsyonların ithali yasaktır. Ticaret Bakanlığı, birinci fıkra kapsamında ithali yasaklanan eşyanın yolcu beraberinde girişine ve transitine ilişkin düzenleme yapmaya yetkilidir” ifadeleri yer aldı.

"ÇIKARMIŞLAR BİR TİLKİLİK..."
Cumhurbaşkanı Erdoğan elektronik sigarayla ilgili olarak, "Çıkarmışlar bir tilkilik. Elektronik bir sigara... Sanki onda nikotin yok. Maksat o dudak alışkanlığını oluşturmak. Çok geldiler bize. Size 500 milyon dolar, 1 milyar yatırım yapacağız falan. Biz gençlerimizi zehirlemenize izin vermeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

İHA