Elon Musk yeniden kripto piyasasına seslendi

Elon Musk yeniden kripto piyasasına seslendi
Güncelleme:

Elon Musk, doğum gününde de Dogecoin için tweet atmaktan kendini alıkoyamadı. Tesla CEO'su, Dogecoin'in ücret politikasında büyük değişiklik yaratacak olan teklifin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Dogecoin’in işlem ücret politikasında değişiklik için Liberate Inc CEO’su Patrick Lodder, Github’da bir teklif öne sürdü. Lodder’a göre, gerekli olan 1 DOGE’luk işlem ücreti zincirüstü işlemlerinin yapılmasını zorlaştırıyor ve Dogecoin işlemi yapmak, Litecoin’e oranla 5 kat daha pahalı. Dolayısıyla, Dogecoin yatırımcıları da ellerindeki fonları, değer kaybı yaşamamak için hareket ettirmekte isteksiz davranıyor.

Lodder, blok dahil etme ücreti oranını 0,01 DOGE’a düşürmeyi teklif ediyor:

“Tüm Dogecoin yatırımcılarına sunulan bu teklif, Dogecoin zincirindeki ortalama işlem ücretlerini 100 kat daha azaltıyor, çekirdek gelişimine olan bağımlılığı azaltıyor, madenciler ve düğüm operatörleri arasındaki fiyat konusunu tüm yönleriyle ayırıyor ve ağı sağlıklı tutmak için gerekli olan, işlevsel ve ücretsiz işlemleri geri getiriyor.”

Elon Musk: Bunu desteklemek önemli

Yazılım mühendislerinden Ross Nicoll da “Dogecoin ücret değişim teklifi hazır” tweet’i atınca Musk da cevap olarak “Bunu desteklemek önemli” yazdı. Tweet’in ardından Dogecoin fiyatında kısa süreli bir artış yaşanması ve Nicoll’un takipçi sayısındaki büyüme de dikkat çekti.

Bilindiği üzere Musk, Dogecoin’in Bitcoin’den daha hızlı ve daha fazla kullanılan bir kripto para olacağını öne sürüyor. İşlem ücretlerini 100 kat ucuz yapmanın yanı sıra Musk’ın bir plânı da Dogecoin’in blok çıkarma zamanlarını artırmak ve blok genişliğini de 10 kat büyütmek…