Enerji Oscarları sahiplerini buldu

Enerji Oscarları sahiplerini buldu

Anadolu Ajansının basın sponsoru olduğu ICCI 2014 Enerji Oscar Ödülleri kapsamında 11 enerji projesi ödüllendirildi

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansının basın sponsoru olduğu Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI) 2014 Enerji Oscar Ödülleri kapsamında enerji santralleri ve verimlilik projeleri kategorilerinde yapılan başvuruların en iyileri onurlandırıldı.

ICCI Enerji Oscar Ödülleri için JW Marriott Hotelde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı tören düzenlendi.

Başvurular, sektörün saygın isimlerinin katılımı ile oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi.

Başvuruda bulunan santraller ve projeler, önceden belirlenen ölçülebilir kriterlere göre yapılan puanlama sistemi ile ele alındı, her kategoride en yüksek puanı alan santral ve proje belirlendi.

Yenilenebilir enerji santralleri "rüzgar" dalında büyük ödül, Rotor Elektrik Üretim AŞ’nin Zorlu Gökçedağ Rüzgar Enerji Santrali Projesi'nin oldu.

Bu dalda jüri özel ödülü ise Northel Enerji San. Tic. A.Ş’nin Ser Metal Lisanssız Rüzgar Enerji Santrali Projesi'ne verildi.

Yenilenebilir enerji santralleri, "hidroelektrik" dalında büyük ödül, IC İçtaş Enerji Üretim ve Tic. AŞ’nin Niksar Hidroelektrik Enerji Santrali Projesi'ne gitti.

Aynı kategoride "jeotermal" dalında büyük ödül, Zorlu Doğal Elektrik Üretim AŞ’nin Kızıldere Jeotermal Enerji Santrali'nin oldu.

"Biyokütle ve atık" dalında büyük ödüle, Ak Gıda San. ve Tic. AŞ, Ak Gıda Anaerobik Arıtma Tesisi Projesi'yle layık görüldü.

"Güneş" dalında büyük ödülün sahibi, Mercan Mermer Fabrikası ile SEİSO Enerji Sistemleri Müh. San. ve Tic. A.Ş oldu.

Termik enerji santralleri kategorisi "doğalgaz" dalında büyük ödül, RWE&Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ’nin Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali'ne verildi.

"Kömür" dalında İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. AŞ'nin Değirmencik Termik Santrali büyük ödüle layık görüldü.

"Atık ısı" dalında ise büyük ödül Nuh Çimento Sanayi AŞ’nin Atık Isıdan Elektrik Üretim Tesisi/Hereke Projesi'nin oldu. Jüri özel ödülü ise Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin Termik Santral Atık Isılarının Değerlendirilmesi Projesi'ne gitti.

"Verimlilik" kategorisinde jüri özel ödülüne Arsan Dokuma Boya San. Tic. AŞ’nin Kahramanmaraş fabrikası layık görüldü.

Törende, ayrıca sponsor firma ve kuruluşlara teşekkür plaketi takdim edildi. Anadolu Ajansının plaketini Enerji Haberleri Editörü Fırat Gazel aldı.