Araç sahiplerine kötü haber ! Motorine zam geldi...

Araç sahiplerine kötü haber ! Motorine zam geldi...
Güncelleme:

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Aramco'ya yönelik saldırılar sonrası petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Motorine dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 7 kuruş zam yapıldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) motorine zam yapıldığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre motorinin litre satış fiyatına dün gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 7 kuruş zam yapıldı.

Zammın ardından motorinin litre satış fiyatı İstanbul'da ortalama 6,35 liraya, Ankara'da 6,44 liraya ve İzmir'de ise 6,47 liraya yükselecek.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Araç sahiplerine kötü haber ! Motorine zam geldi... - Resim : 1

Petrol fiyatlarında rekor yükselişPetrol fiyatlarında rekor yükseliş

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

TÜRKİYE’YE ZAM OLARAK YANSIYABİLİR

Suudi Arabistan’da yapılan saldırı sonrası ise Brent petrolü %19.5 ile 14 Ocak 1991’den bu yana en sert gün içi yükselişi kaydederek 71.95 dolara kadar yükselmişti. Brent petrol fiyatlarında yaşanan artış Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor. Bu yükselişin Türkiye’deki fiyatları da etkilemesi bekleniyor.

PETROL FİYATLARI DAHA FAZLA YÜKSELEBİLİR

Uluslararası bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Goldman Sachs’tan, Suudi Arabistan’a yönelik saldırının ardından petrol fiyatlarının yükselebileceği uyarısında bulunuldu.

 


 
 

 

Seçiniz...