Benzin ve motorine büyük zam geldi

Benzin ve motorine büyük zam geldi
Güncelleme:

Gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre satış fiyatına 20 kuruş, motorinin ise 27 kuruş zam yapıldı. Yapılan zamlar pompa fiyatına da yansıdı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS), sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruya göre, geceyarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre satış fiyatına 20 kuruş motorinin ise 27 kuruş zam yapıldı.

Bu zamlarla birlike benzin fiyatlarına sadece bu hafta sadece 3 günde toplam 48 kuruş zam yapılmış oldu.

Fiyat artışının ardından benzinin litre satış fiyatı İstanbul’da ortalama 5,31 liradan 5,51 liraya, Ankara’da 5,45 liradan 5,65 liraya, İzmir’de ise 5,48 liradan 5,68 liraya yükseldi.

Motorin fiyatları ise ortalama İstanbul’da 4.95 liradan 5,22 liraya, Ankara’da 5,03 liradan 5,30 liraya ve İzmir’de 4.95 liradan 5,22 liraya yükseldi.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Seçiniz...

Etiketler zam akaryakıt benzin