Benzine 13 kuruş zam geldi

Benzine 13 kuruş zam geldi
Güncelleme:

Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından geçerli olmak üzere 13 kuruş zam geldi. Zam gece yarısından itibaren geçerli oldu.

Gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatına 13 kuruş zam yapıldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara ve İzmir'de ortalama 5,17 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,30 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 5,08 liradan 5,21 liraya yükseldi.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Uluslararası petrol fiyatlarındaki değişim nedeniyle akaryakıt fiyatlarında sürekli bir dalgalanma yaşanıyor. En son 26 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzine 7 kuruş zam gelmişti. Sektör yetkililerinden alınan bilgiye göre şimdi de benzine 13 kuruş zam bekleniyor. Benzine, dün de 7 kuruş zam yapılmıştı. Toplam artış tutarı litrede, 20 kuruşu bulacak. Motorinde, bir değişiklik olmayacak.

BENZİNİN LİTRESİ NE KADAR OLACAK?

Zammın ardından Ankara'da 5,17 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,30 lira oldu. Benzinin litresi İstanbul'da 5,08 liradan 5,21 liraya, İzmir'de 5,17 liradan 5,30 liraya yükseldi..

Seçiniz...