Benzine 13, motorine 12 kuruş zam geliyor !

Benzine 13, motorine 12 kuruş zam geliyor !
Güncelleme:

Dünden bu yana konuşulan yeni benzin zammının miktarı da belli oldu. Araç sahipleri kalp ilaçlarını alsın biraz sakinleyip öyle okusun. Çünkü geçen ay 12 kuruş zamlanan benzin bu gece yarısından sonra 13 kuruş daha zamlanacak !

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından dün yapılan açıklamada, "7-8 Kasım 2017 tarihlerinde motorinde fiyat değişikliği beklenmiyor. Benzin grubunda ise perşembe veya cuma gününden geçerli olmak üzere fiyat artışı beklenmektedir" denilmişti.

Ancak fiyat artışının ne kadar olacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Acı haber az önce geldi. Beklenen zam oranı araç sahiplerini çıldırtacağa benziyor.

"13 KURUŞ ZAM GELİYOR"

PÜİS'ten yapılan açıklamada, "Rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı 9 Kasım 2017 tarihinden geçerli olmak üzere benzinde 13 kuruş fiyat artışı beklenmektedir." denildi.

MOTORİNE DE ZAM

Öte yandan motorin fiyatlarına da zam geleceği belirtildi. PÜİS'ten edinilen bilgiye göre, motorin fiyatlarına cuma veya cumartesi günü 10-12 kuruş civarında zam gelmesi bekleniyor.

İŞTE ZAMLI FİYATLAR

Yeni zamla birlikte benzinin litre fiyatı Ankara'da ortalama 5,66 TL'ye, İstanbul'da 5.61 TL'ye, İzmir'de ise 5.63 TL'ye çıkacak. Şu an benzinin litre fiyatı Ankara'da ortalama 5,53 TL, İstanbul'da 5.48 TL, İzmir'de ise 5.50 TL'den satılıyor. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

BİR DEPO BENZİN %8,5 ZAMLANDI

Benzin zammıyla 55 litrelik bir deponun dolum fiyatı 308 liraya yükseldi. Bu rakam sene başında 284 liraydı.

EKİM'DE 12 KURUŞ ZAM YAPILMIŞTI

Petrol ve dolarda yaşanan hareketlilik nedeniyle 30 Ekim'de benzine 12 kuruş, motorine de 18 kuruş zam yapılmıştı.

BAKAN ZEYBEKÇİ: ZAMMI BİZ YAPMIYORUZ, OTOMATİK OLARAK ZAMLANIYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, benzine ve mazota yapılan zamlarla ilgili olarak Kasım ayı başında yaptığı açıklamada “Benzin ve mazotla ilgili otomatik olarak kurulmuş olan bir sistem var, buna ne bakanlıklar karar veriyor ne hükümet karar veriyor ne de Enerji Bakanlığı karar veriyor. Gerek kur gerekse dünyadaki enerji fiyatlarıyla ilgili artış ne ise o doğrudan oraya yansıtılıyor. Otomatik olarak çalışan bir mekanizma var” demişti.

PETROL FİYATLARI YÜKSELİYOR

Petrol fiyatları son aylarda yükseliş yönünde hareket ediyor. Suudi Arabistan’da yaşanan gelişmelerin ardından dün 62.38 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Brent tipi petrolün varil fiyatı son altı ayda yüzde 40 yükselirken bu çıkış son bir ayda yüzde 12 olarak gerçekleşti.

TESK: "ZAMDAN USANDIK"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ekim ayında benzin ve motorine yapılan son zamla ilgili olarak "Biz zam yapmayın demekten usandık, özellikle motorine yapılan zam, esnaf ve çiftçiye büyük bir darbe olur.” ifadelerini kullanmıştı.

En az yakan benzinli otomobillerEn az yakan benzinli otomobiller / Foto-Galeri

 

Seçiniz...