CHP'li Akın enerjideki ve madendeki adaletsizlikleri masaya yatırdı

CHP'li Akın enerjideki ve madendeki adaletsizlikleri masaya yatırdı
Güncelleme:

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de düzenlenen Adalet Kurultay’ı kapsamında” Enerjide Adalet” ve “Madende Adalet” çalıştayları düzenledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Enerjiden Sorumlu Başdanışmanlığını yapan Akın, Adalet Kurultayı kapsamında alanından uzman kişilerin katılımıyla Türkiye’deki enerjinin durumunu masaya yatırdı. Türkiye’nin enerjide %76 dışa bağımlı olduğu ve bu bağımlılığın ülke ekonomisini ve ulusal çıkarları nasıl etkilediğinin konuşulduğu çalıştayda, katılımcılar bu durumun üstesinden gelebilmek için nelerin yapılabileceği konusunda çözüm önerilerinde bulundu.

Türkiye’nin mevcut enerji potansiyeline rağmen ödeme gücüne göre en pahalı benzini kullandığı gibi uygulanan enerji politikalarıyla en pahalı elektriği kullanmak zorunda bırakılan vatandaşa alternatif olarak daha ucuz nasıl ucuz elektrik temin edilebilir çalışmaları yapıldı.

Madende Adalet

Maden mühendisleri ve odaların katıldığı Maden Çalıştayında Türkiye’de madenin durumu konuşuldu. İktidar tarafından ülkenin dört bir tarafına maden ruhsatı verildiği ve bu ruhsatların da birçoğunun iktidara yakın şirketlere verildiğinin altı çizildi. Cerattepe’ de olduğu gibi ülkemizin cennet diye nitelendirilen alanlarında maden aranmasının doğamızı tahrip ettiği, doğanın da tıpkı maden kadar değerli olduğu söylendi.

Maden kadar madencilerin de durumunun konuşulduğu çalıştayda yeni Somalar yaşanmaması için neler yapılması gerektiği ve ne tür tedbirler alınması gerektiği de üzerinde durulan konular arasındaydı