Hem benzine hem de motorina yeni indirim! İşte yeni fiyatlar

Hem benzine hem de motorina yeni indirim! İşte yeni fiyatlar
Güncelleme:

Gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında ortalama 8 kuruş, benzinin litre fiyatında ise 10 kuruş indirim yapıldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, söz konusu indirim motorinde pompa fiyatlarına ortalama 8 kuruş, benzinde ise 10 kuruş olarak yansıdı.

Buna göre, Ankara'da ortalama 5,46 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,38 liraya Motorinin litresi İstanbul'da 5,36 liradan 5,28 liraya, İzmir'de 5,48 liradan 5,40 lirayaindi.

Ankara'da ortalama 5,22 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 5,12 lira oldu. Benzinin litresi İstanbul'da 5,13 liradan 5,03 liraya, İzmir'de 5,22 liradan 5,12 liraya indi.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.