Erdoğan'ın konuşması sonrası dolarda sert düşüş !

Erdoğan'ın konuşması sonrası dolarda sert düşüş !
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın döviz çıkışından sonra dolardaki sert düşüş hızlanmaya başladı.

Bugün dolar ve euro karşısında yüzde 1`in üzerinde değer artışı yaşayan TL, dolar karşısında en çok değer kazanan 2. para birimi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın döviz kurlarında son günlerdeki suni şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağını dile getirmesi ardından dolardaki düşüş daha da hızlandı.

Türk Lirası bugün dolar karşısında %1'in üzerinde değer kazanarak yüzde 3'ün üzerinden değer kazanan Güney Afrika Randından sonra dolar karşısında en çok değer kazanan para birimi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş döviz açıklaması !Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş döviz açıklaması !

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın borsanın rekor üstüne rekor kırdığını, döviz kurlarında son günlerdeki suni şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağını dile getirmesi de dolardaki düşüşü hızlandırdı. 3,8907 seviyesi ile gün içi en düşük seviyesini gören dolar/TL şu sıralar günlük bazda yüzde 1,28 düşüşle 3,8924'ten işlem görüyor.

Aynı şekilde hızlı düşüş yaşayan euro/TL de 4,6528 ile gün içi en düşük seviyesini görmesinin ardından şu an yüzde 0,99 düşüşle 4,6629 seviyesinde seyrediyor.

Dolar uluslararası piyasalarda da ABD'deki vergi reformu belirsizliği ve ardından Fedyetkililerinin düşük enflasyon kaygılarını artırmaları ile son günlerde zayıf bir seyir izliyor. Yeni haftaya gün başında alıcılı başlayan dolar, uluslararası piyasalarda tekrar düşüşe geçti ve DolarEndeksi 92,42 ile gün içi en düşük seviyeyi gördü. Endeks şu sıralar günlük bazda yüzde 0,27 düşüşle 92,47 seviyesinde bulunuyor.

Fed yetkilileri, orta ve uzun vadede enflasyonun düşük kalmasından endişe ediyor ve faiz artış hızının fazla olmasının enflasyona baskı yaratabileceğini düşünüyor. Aralık toplantısı 2018 hedeflerinin planlanması bakımından son derece önemli olacak ve öncesinde Fed yetkililerinden gelecek açıklamalar da yakından takip edilecek.

Bu hafta Fed yetkililerinden Dudley, Kashkari, Powell, Harker ve Fed Başkanı Yellen’ın konuşmaları olacak. Enflasyona dair kaygılı ifadelerin kullanılması dolar üzerindeki baskının sürmesine neden olabilir.