Esnafın tanzim satışı isyanı sosyal medyada olay oldu

Güncelleme:

Tanzim satışlarını eleştiren esnafın, ''Bu kolaylıkları bana yapsınlar ben daha ucuza satarım.'' sözleri sosyal medyayı salladı.

Tanzim satışların başlamasının ardından bir çok tartışma konusu da gün yüzüne çıkmış oldu.

Tanzim satışlar vatandaşın yüzünü güldürse de esnafın tepkisi her geçen gün daha çok yükselmeye başladı.

Sosyal medyada yayılan bir videoda konuşma yapan esnaf, tanzim satışını neden eleştirdiği, neden esnafın daha pahalıya sebze,meyve sattığını anlattığı video kullanıcılar tarafından beğeni yağmuruna tutuldu.

"BEN DAHA UCUZA SATARIM"

Tanzim satışlarını eleştiren esnaf, "Yapılan kolaylıkları bana yapsınlar ben tanzim satıştan daha ucuza satarım. Şimdi tanzim satışın yapıldığı yerde dükkan kirası yok, eleman ücreti yok, vergi ödenmiyor, işgaliye bedeli ödenmiyor, poşet parası yok bunlar büyük paralar. Bunları bana yapsınlar ben tanzim satıştan daha ucuza yaparım. En basiti mandalina görüyor, "Aa mandalina çok pahalı", mandalina dalında böyle değil ki. bunu toplayana para veriyorsun, depoya koyana para veriyorsun, yıkatmaya para veriyorsun, kasaya para veriyorsun. Yani şimdi adam İstanbul haline gelebilmek için 6 köprüden geçiyor. Bunlar para değil mi? Peki bunların maliyetleri nasıl çıkacak. Bir kilo poşetin kilosu 17 lira, ben burada 3 kilo poşet harcıyorum 50 lira. 60-70 lira da verip halden buraya geliyorum 100 lira. Peki ben eleman çalıştırıyorum, kira veriyorum, stopaj veriyorum peki bunlar ne olacak? Ya bir tek işin görünen tarafıyla bakıyor insanlar.

EKREM İMAMOĞLU: DEVLETİN İŞİ MANAV AÇMAK DEĞİL

Tanzim satış noktalarında oluşan kuyruklarla ilgili soruya cevap veren Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Devletin işi manav açmak değil, devletin işi tüketicinin cebindeki parayı arttırmak. Devletin işi sağlıklı ve ucuz gıda erişimine katkı sunmak için, taşıyıcıların mazotunu ucuzlatın, köprü geçiş ücretlerini ucuzlatın. Bu hoş ve inandırıcı bir şey değil, vatandaş buna inanmaz ama eğer ucuz gıda geliyorsa da gitsin alsınlar" diye konuştu.

Etiketler esnaf tanzim satış