Altın fiyatları için ilginç tahmin ! Yatırımcılar da şaşkın

Altın fiyatları için ilginç tahmin ! Yatırımcılar da şaşkın
Güncelleme:

Toronto-Dominion'a göre, altın önce 1,200 doların altına inebilir ve ardından 1,350 doların üzerine tırmanabilir.

Toronto-Dominion Bank'a göre, altındaki rallinin henüz son kısmını görmedik.

Bankanın emtia araştırma müdürü Bart Melek, altın fiyatalarının, Fed'in muhtemelen Aralık ayındafaiz artırımına gidecek olması ile birlikte, ilkk önce ons başına 1,200 doların altına inebileceği, ardından da 1,35 dolara kadar çıkabileceği tahmininde bulundu.

BloombergHT'de yer alan habere göre Melek, Singapur'da London Bullion Marker Association ve London Platinum & Palladium Market'in yıllık konferansının başlangcı öncesi verdiği mülakatta, yüksek faizlerin ilk başta güçlü dolara yol açabileceğini ve bunun da altına yönelik talebi düşürebileceğini söyledi. Melek, ancak, reel faizin, yani getiriler eksi enflasyonun düşük kalmasının, altının diğer varlıklara göre rekabet gücünü sürdürmesini sağlayacağını sözlerine ekledi.

Melek, "Gelecek yılın sonuna kadar, bu yılın başlarında gördüğümüz zirveleri test edeceğiz" dedi.

Altın bu yılın ilk yarısında, kısmen Fed'in faiz artırımı konusunda hareketsiz kalması ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına (Brexit) ilişkin belirsizliklerden dolayı yüzde 25 değer kazandı.

Fiyatların düşmesine karşın, yatırımcı talebi güçlü kalmaya devam etti. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 13 Ekim itibariyle 2,050.3 tona çıkarak Haziran 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.