Merkez'in faiz kararı sonrası işte dolar, euro ve altında son rakamlar

Merkez'in faiz kararı sonrası işte dolar, euro ve altında son rakamlar
Güncelleme:

Merkez Bankası yılın ikinci toplantısında da faiz indirirken çeyrek altın fiyatları 513,5 TL ile bir kez daha rekor kırdı. Çeyrek altın yatırımcısına son bir ayda yüzde 6,5'luk kazanç sağladı.

Merkez Bankası yılın ikinci toplantısında da faiz indirdi. Merkez Bankası faizi yarım puan indirerek yüzde 10,75'e çekti. Merkez, böylece son 6 toplantıda 13,25 puanlık faiz indirimi gerçekleştirmiş oldu.

Merkez Bankası faiz kararı açıklanmadan hemen önce 6,0555 seviyelerinde hareket eden dolar/TL, 6,07 seviyesinde işlem görüyor.

Doların başlıca gelişmiş ülke para birimlerine karşı değerini takip etmek için kullanılan dolar endeksi, dün yüzde 0,44 artarak son 20 ayın zirvesi olan 99,5'e çıktı.

Euro/TL de 6,54 civarında seyrediyor.

Geçen haftayı 502 TL’den kapatan çeyrek altının fiyatı, bugün 513,5 TL’ye ulaşarak rekor tazeledi. Sadece son bir ayda çeyrek altındaki değer yükselişi, TL bazında yüzde 6,4’ü aştı.

Altın fiyatlarındaki artışta, yurt dışı kaynaklı iki, yurt içi kaynaklı bir neden öne çıktı.

Çin’deki corona virüsü salgınının uluslararası yatırımcıları güvenli liman olan altına yönlendirmesiyle, altının ons fiyatı 20 Ocak-19 Şubat arasındaki dönemde 1560 dolardan 1609 dolara yükseldi.

Bu süreçte dolar endeksi de yaklaşık yüzde 2 artınca, altının TL karlığı daha da artmış oldu.

İdlib kaynaklı olarak jeopolitik gerilimlerdeki artış da TL’de değer kaybını tetikledi.

Altın ve dolar değer kazanıp, TL değer kaybederken, altın yine yatırımcısına yüksek getiri sağladı.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimiMerkez Bankası'ndan faiz indirimi

Seçiniz...