Altın yeniden tırmanışa geçti

Altın yeniden tırmanışa geçti
Güncelleme:

Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda artan risk iştahı ile 125 liranın altında işlem görüyor.

Küresel piyasalarda, başta Japonya olmak üzere merkez bankaları ve ekonomi yönetimlerinden teşvik beklentileri risk iştahını artırırken altına olan yatırımcı talebini de azalttı. Böylece, gram altın dün 123,5 liraya kadar geriledi. Bugün tepki alımlarıyla yükselen gram altın, saat 10.00 itibarıyla 125 liranın altında 124,9 liradan işlem görüyor. Altının onsu şu dakikalarda sınırlı yükselişle 1.341 dolardan alıcı bulurken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 203 lira, Cumhuriyet altın ise 830 liradan satılıyor.
 
AA Finans Analisti İslam Memiş, dün altın fiyatlarında satış baskısının devam ettiğini belirterek, Fed'in aralık ayında faizleri yükseltmeye yönelik beklentilerin güçlenmesinin, altın fiyatlarındaki düşüşleri hızlandırdığını kaydetti. İngiltere'de Brexit sonrasında boşalan başbakan koltuğunun yerinin doluyor olmasının referandum sonrası siyasi belirsizliğin çözümleneceği beklentilerini artırdığını vurgulayan Memiş, "Bu durum piyasalarda olumlu hava estirdi. Japonya ve İngiltere merkez bankalarından teşvik beklentilerinin ilk etkisinin de risk iştahının artırmasına yol açtığını düşünüyoruz. Bu nedenlerin arasında en çok 'Fed' altın fiyatlarının gerilemesinde etkili olmuş olabilir diye tahmin ediyoruz." dedi.
 
Memiş, altının ons fiyatının 1.327-1.347 dolar aralığında dalgalanabileceğini kaydederek, gram fiyatının da 122,50-124,50 lira arasında işlem görebileceğini dile getirdi.