Altında sert fren !

Altında sert fren !
Güncelleme:

Altın, 2013 yılından bu yana en büyük aylık düşüşünü yaşıyor.

Altın, yatırımcıların ABD'da daha yüksek borçlanma maliyetlerine hazırlanmaları ile birlikte, 2013 yılından bu yana en büyük aylık kaybına yöneldi.

Fiyatlar bu ay yüzde 6.8 ile Haziran 2013'ten bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yüksek faiz beklentisi, yatırımcısına faiz ödemesi olmayan altının cazibesini azaltıyor. Altının onsu yüzde 0.1 yükselerek ons başına 1,189.79 dolara çıktı.

Altın, ABD'de yeni başkan Donald Trump'ın altyapı harcamalarını artırma ve ekonomiyi canlandırma taahhüdünün getirdiği iyimserlikle birlikte Fed'in gelecek ayki toplantıda faiz artırımına gitmesinin neredeyse kesin hale gelmesi sonucu doların en az 2005'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkmasından olumsuz etkileniyor. Yatırımcılar ayrıca Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisini ve İtalya'da hafta sonu yapılacak olan anayasa referandumunu bekliyor.

Melbourne'de National Australia Bank Ltd. ekonomisti Vyanne Lai, "Altın fiyatları muhtemelen ABD'de para politikasının daha da sıkılaştırılması ile birlikte ılımlı hale gelecek. Ancak ufukta bir dizi jeopolitik olay var; İtalya referandumu, Brexit görüşmeleri, Avrupa seçimleri gibi. Tüm bunların kayda değer bir volatilite yaratma ve finans piyasalarıdna riskten kaçınma hareketlerini getirme potansiyeli var. Bu durum altına yarayabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Etiketler altın piyasa