Bedelli askerlik kredisi çekenler ne kadar faiz ödeyecek?

Bedelli askerlik kredisi çekenler ne kadar faiz ödeyecek?
Güncelleme:

Türkiye gündemi bedelli askerliğe kilitlenmişken, bankaların da bedelli askerlik kredisi için hazırlıklara başladığı ortaya çıktı. Şimdi akıllardaki soru bedelli askerlik için kredi çekeceklerin ne kadar faiz ödeyeceği...

Ankara kulislerinde her gün yeni bir iddiayla gündeme gelen bedelli askerlik için nihayet düzenleme torba yasa içerisinde TBMM Başkanlığı'na sunuluyor.

 AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin bugün Meclis Başkanlığı'na sunulacağını bildirdi. Düzenleme torba yasaya eklenecek. Turan, "25 yaş ve 15 bin lira öngörüsüyle hazırlandı. 25 gün de askerlik olacak" dedi.

Bedelli askerlikte bedel ve yaş belli olunca bankaların da bedelli askerlik kredisi için çalışmalara başladığı öğrenildi. Sözcü gazetesinin haberine göre özel bankaların 12 ayda %1,77 faiz oranıyla 15.000 TL kredi için 17.150 TL geri ödeme alacak, kamu bankalarının ise 12 ayda %1,67 faiz oranıyla 15 bin TL kredi kullandırtıp 17 bin 16 TL geri ödeme alacak.

24 ay vadede ise kredi faiz oranları değişmeyecek ve özel bankalar 24 ay için 19 bin 302 TL, kamu bankaları ise 19 bin 32 TL geri ödeme alacak.

Bedelli askerlikte yaş ve ücret belli oldu ! 25 gün askerlik yapılacakBedelli askerlikte yaş ve ücret belli oldu ! 25 gün askerlik yapılacak