Bitcoin'den sonra şimdi de PutinCoin çılgınlığı

Bitcoin'den sonra şimdi de PutinCoin çılgınlığı
Güncelleme:

Sanal para birimi Bitcoin'in geleceği ile ilgili tartışmalar sürerken Rusya Devlet Başkanı Putin'in ismini taşıyan sanal para birimi PutinCoin de %126 değer kazandı.

Rus lider Putin`in adını taşıyan sanal para PutinCoin, kripto para borsası YoBit`te bugün yüzde 126 değer kazanarak 0,04 dolara yükseldi. PutinCoin'in, kripto para piyasasında büyük en hızlı yükselen sanal paralardan biri olduğu belirtildi. Paranın piyasa değeri 7 milyon dolardan fazla.

PUTİN'E İTHAFEN ÇIKARTILDI

PutinCoin, Rus halkına ve Putin'e ithafen piyasaya sürülmüş bir sanal para. Dünya.com'un haberine göre; PutinCoin'in internet sitesinde "PutinCoin, dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Rusya'nın halkına ve liderine ithafen ortaya çıkartılmıştır. PutinCoin, iş adamları ve teknoloji projeleri için birçok olanak yaratacak" deniliyor.

'ENDİŞELERİN FARKINDAYIM'

Putin ise, ekim ayında yaptığı bir konuşmada, "Birçok ülkede dijital para birimleri tam teşekküllü bir ödeme ve yatırım aracı haline geliyor. Dijital para birimlerinin kullanımı aynı zamanda önemli riskler de barındırıyor. Merkez bankasının endişelerinin farkındayım" demişti.

 

Etiketler bitcoin putincoin