Bunu da fırsata çevirdiler !

Bunu da fırsata çevirdiler !
Güncelleme:

50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin internette yayınlanmasını fırsata çeviren bankalar şimdi de "sigorta" satışına başladı.

50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalınması sonrası herkes panik yaşadı. Bankalar müşterilerini arayıp ‘Çalınan kimlik bilgilerinizden doğacak zarara karşı size sigorta’ yapalım demeye başladı.

Seçmen kütüğüne kayıtlı 50 milyon kişinni kimlik bilgilerinin çalındığı haberleri bankalar için fırsat oldu. Bankaların müşterilerini arayıp, "Bakın kimlik bilgileri çalınıyor, gelin size sigorta yapalım" demeye başladı. Bankalar 140 liradan başlayan teklifler sunmaya başladı. Vatandaşın sigorta poliçesi ile hesabını güvenceye alacağı belirtiyor.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, "Bankalar yangına düşen bu 50 milyon vatandaşı istismar ediyor. Bu da ticari bir ahlaksızlıktır. Zaten kendileri tüketicinin kişisel verilerini korumakla yükümlüdür.Bir de utanmadan bunun için tüketiciden para istiyorlar. Bankalar bu ahlaksız tutumlarından derhal vazgeçmeliler" dedi.

BİLİYORSUNUZ KİMLİK BİLGİLERİ ÇALINDI...

Bankalar şu teklifi yapıyor: "Beyefendi biliyorsunuz haberlerde ortaya çıktı, kimlik bilgileri çalındı. Bu sebeple banka müşterilerimizin mağdur olmaması adına yeni bir sigorta poliçesi sunuyoruz. Sizin de bankamızda hesabınızın olduğunu gördük. Hesaplarınızın zarar görmemesi için 9 ay taksitle, sizi 1 yıllık çalınan kimlik bilgilerinden doğacak zarara karşı sigortalıyoruz."