Dolar 1 ayın en düşük seviyesine geriledi

Dolar 1 ayın en düşük seviyesine geriledi
Güncelleme:

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından dolar 1 ayın en düşük seviyesini gördü.

Fransa seçimlerinin etkisiyle dolar/TL son bir ayın en düşüğünü gördü.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk tur oylaması yapıldı. Sandık çıkış anketine göre, Macron ve Le Pen 2. tura kaldı. Bu sonucun ardından dolar/TL bir ay sonra ilk kez 3,60'ın altına geriledi. En düşük 3,5960'ı gören kur 3,60 sınırında hareket ediyor.

Analistler teknik açıdan dolar/TL'de 3,60'ın altında kapanışların olması durumunda 3,5822 ve 3,5366 seviyelerinin önemli destek, 3,6555 seviyesinin ise direnç konumunda olacağını belirtiyor.

EURO 5 AYIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Fransa'da merkez aday Emmanuel Macron'un ikinci turuna kalmasının ardından euro, dolar karşısında beş ayın zirvesini gördü. Euro/dolar paritesi 1,07 seviyelerinden 1,0935'e kadar çıkarak 10 Kasım'dan beri en yüksek seviyeye çıktı. İçeride ise euro/TL 3,90 civarında seyrediyor.

Eurodaki yükseliş doların altı önemli para birimi karşısındaki seyrini izleyen dolar endeksinin gerilemesine yol açtı. Endeks yüzde 0.8 düşüşle 99.179'a geriledi.

Fransa'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararı gibi piyasada şok etkisi yaratacak kararların alınması ihtimalini azaltan ilk tur sonuçlarının ardından yatırımcılar güvenli liman varlıklarda açtıkları pozisyonları kapattılar.

MERKEZ BANKASI KARARI İZLENECEK

Bankacılar bu hafta izlenecek en önemli lokal gelişmenin Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı olacağını öte yandan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nun da piyasalarda yakından izleneceğini belirttiler. ABD'de ise bu hafta vergi reformu, sağlık reformu adımları takip edilecek.

Merkez Bankası'nın (TCMB) Çarşamba günü sonuçlarını açıklayacağı PPK toplantısında politika faizi ile koridorunun alt ve üst bantlarında faizleri sabit tutması beklenirken; geç likidite penceresinde (GLP) azınlık olarak faiz artış beklentileri yer alıyor.

Reuters anketine katılan 14 katılımcının tamamı politika faizi, faiz koridorunun alt ve üst bantlarında faizlerin sabit tutulmasını bekliyor. Geç likidite penceresinde ise 14 katılımcıdan sekizi artış beklemezken, bir katılımcı 25 baz puan, 4 katılımcı 50 baz puan, bir katılımcı ise 75 baz puan artış öngörüyor.

 

Seçiniz...