Dolar 3,57'yi gördü

Dolar 3,57'yi gördü
Güncelleme:

Piyasalarda referandum sonrası başlayan olumlu hava tüm hızıyla sürüyor. Dolar uzun bir süre sonra 3,60 bandının da altına indi.

Güne TL karşısında 3,6020 seviyesinde başlayan dolar, aşağı yönlü harekete geçti. Parite, Fransa seçimleri ilk turunun sonuçlarının belli olmasının ardından 3,58’e geriledi. Kur, şu sıralarda 3,5922 seviyesinden işlem görüyor.

Asya borsaları, Fransa’da merkez aday Emmanuel Macron’un cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu kazanmasının ardından piyasalara geri dönen risk iştahının bazı bölgesel piyasalarda artışlara neden olmasıyla beraber bugün yükselirken, euro da kazançlarını tuttu.

Yen ve altın da dahil olmak üzere güvenli liman varlıklar baskı altında kalmaya devam ederken, ABD’nin Kanada’dan gelen bazı kereste ürünlerine yüzde 20’lik vergi uygulayacağını duyurmasının ardından Kanada doları değer kaybetti. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.35 yükselerek üç haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyesini gördü ve üst üste dördüncü artış gününü gerçekleştirdi.

Altın sert düştüAltın sert düştü

 Japonya Nikkei endeksi yüzde 0.8 yükselirken, Güney Kore Kospi endeksi yüzde 0.4 artışla Nisan 2015’ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Anketler Fransa’da merkez aday Macron’un cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iki hafta sonra yapılacak ikinci turunda euro karşıtı aşırı sağcı Marine Le Pen’e karşı 30 puanın üzerinde bir zafer kazanacağını gösteriyorlar. MSCI Dünya endeksi yüzde 1.6 yükselerek tüm zamanların zirvesini görürken, Avrupa borsalarını takip eden STOXX 50 endeksi de yüzde 4 artış
kaydetti.

 

Seçiniz...