Dolar, Euro ve altın fiyatlarında son durum

Dolar, Euro ve altın fiyatlarında son durum
Güncelleme:

Dolar/TL güne 5.90 seviyesinin altında başladı. Piyasalar yarın açıklanacak faiz kararını izlerken, uzmanların bir kısmı faiz indirimi, bir kısmı da faizlerin sabit bırakılmasını bekliyor.

ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasının ilk fazı ile ilgili imzaların atılmasının beklendiği yeni güne Dolar/TL 5,88 seviyesinden başladı.

Euro/TL ise 6.56 seviyesinde hareket ediyor.

Altın fiyatlarında düşüş devam ederken gram altının fiyatı 291 liradan, çeyrek altının fiyatı 477 liradan, cumhuriyet altını fiyatı ise 1.961 liradan işlem görüyor.

BORSA İSTANBUL'DA YENİ ZİRVE

BIST 100 endeksi 121.579,07 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Veri takviminde ise Almanya'nın büyümesi ve Euro Bölgesi'nde sanayi üretiminin öne çıktığını ifade eden uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde tarihi zirvenin aşılması durumunda yaklaşık 3 aydır devam eden yükseliş trendinin direnci konumundaki 127.300 seviyesinin direnç, 120.000 ve 118.200 seviyelerinin ise destek olarak öne çıktığını kaydetti.

TCMB’NİN PPK KARARI YANI SIRA YILIN İLK MESAJLARI BEKLENİYOR
Dün bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Bence bu ortamda faiz inmez ise şaşırtıcı olur” demişti. Aynı bankacı, “PPK ve ardından enflasyon raporunda para politikasına 2020 için yön verecek mesajlar duyabiliriz” sözleriyle hem PPK hem de ay sonundaki yılın ilk enflasyon raporunun önemine dikkat çekmişlerdi.

Reuters’ın 21 kurumun katılımıyla yaptığı ankette TCMB’nin ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizine ilişkin tahminler 100 baz puan indirim ve faizlerin sabit tutulacağı yönünde iki grupta yoğunlaşıyor. 

Reuters