Dolar, euro ve altın hız kesmiyor! İşte piyasalarda günün ilk rakamları

Dolar, euro ve altın hız kesmiyor! İşte piyasalarda günün ilk rakamları
Güncelleme:

Koronavirüs salgınının etkisi altındaki piyasalarda günün ilk rakamları geldi. Dolar, Euro ve altın fiyatları yeni güne de yükselişle başladı.

Dün 6,60 seviyesinin üzerine çıkan dolar/TL, bugün 6,68 seviyesinde işlem görüyor.

Euro/TL de 7,30'da seyrediyor.

Küresel piyasalar, dün ABD borsalarının yüzde 1 civarı düşüşlerle kapanmasının ardından Asya borsalarında bu sabah karışık bir görünüm hakim.

Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 6,70'in direnç, 6,55'in destek konumuna geldiğini kaydetti.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 340,8 liradan alıcı buluyor.

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 1,1 azalışla 339 liradan tamamladı.

Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 11.20 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,5 üzerinde 340,8 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 560 lira, Cumhuriyet altını da 2.285 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise Asya piyasalarında 1.570 doları test etmesinin ardından buradan gelen tepki alımlarıyla yükselerek şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 1,2 artışla 1.598 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için dünya genelinde atılan adımlara karşın vaka ve ölüm sayısının artmaya devam ettiğini, konuya ilişkin belirsizliklerin altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğini kaydetti.

Bugün, dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ile Euro Bölgesi'nde işsizlik, ABD'de ADP özel sektör istihdamı verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının onsunda 1.570 doların destek, 1.635 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

Analistler, gram altında 340 liranın üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 350 liranın gündeme gelebileceğini, 330 liranın ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

TCMB VE FED'DEN YENİ ADIMLAR 

TCMB, virüsün ekonomik ve finansal etkilerine karşı parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi için yeni adımlar attı.

Fed de finansal piyasaların sorunsuz bir şekilde işlemesine yardımcı olmak amacıyla yabancı merkez bankaları ve uluslararası finans kuruluşları için geçici repo kolaylığı sağlanacağını açıkladı. Bu adımlar kurda dün sınırlı düşüşe neden oldu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın önümüzdeki iki haftaya ilişkin 'çok zorlu geçecek' ifadeleri piyasalarda iki gündür devam eden alımları etkiledi. Trump'ın açıklamalarının ardından bugün ABD vadelileri de yüzde 1'ün üzerinde ekside işlem görüyor.

Seçiniz...