Dolar, Euro ve altın yatay seyirde! İşte haftanın son iş günü ilk rakamlar

Dolar, Euro ve altın yatay seyirde! İşte haftanın son iş günü ilk rakamlar
Güncelleme:

Merkez Bankası'nın politika faizini değiştirmeyerek yüzde 8,25'te bırakmasının ardından dolar/TL, euro/TL ve altın haftanın son işlem gününe yatay seyirde başladı.

Uluslararası piyasalarda artan corona virüs vakalarıyla birlikte riskten kaçış hareketleri doların değerini yükseltirken dolar/TL'de bir süredir sakin seyir hakim.

Merkez Bankası'nın politika faizini değiştirmeyerek yüzde 8,25'te bırakmasının ardından dolar/TL, 6,85'ten işlem görüyor.

Euro/TL ise 7,69 seviyelerinde yer alıyor.

ABD'de corona virüs vakalarındaki artış ve ABD ile Avrupa arasındaki ticari gerilimin risk iştahını düşürmesiyle birlikte dün başlayan satış dalgası bugün de devam ediyor.

Yeni tip corona virüse (Covid-19) ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade eden uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 6,80-6,87 bandının öne çıktığını kaydetti.

Haftanın başından bu yana döviz kuru ve altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan, gram altın, haftanın son işlem gününe değer kaybıyla başladı.

Altının gram fiyatı 387 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 636 liradan, Cumhuriyet altını ise 2.534 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise 1.760,39 dolar seviyelerinde yer alıyor.

Analistler, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında ikinci dalga endişelerinin altın fiyatlarını desteklediğini belirterek  teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 380-395 lira bandının izleneceğini kaydetti.