Dolar, euro ve altındaki yükseliş durmuyor! Kritik seviyeler aşıldı

Dolar, euro ve altındaki yükseliş durmuyor! Kritik seviyeler aşıldı
Güncelleme:

Koronavirüs salgını sonrasında ateşi yükselen piyasalar yeni günde de yükselişine devam ediyor. Dolar 6,80 sınırına doğru yükselişini sürdürürken, Euro 7,32'den işlem görüyor. Gram altın 360,2 lira, çeyrek altın 591 lira ve Cumhuriyet altını 2.414 liradan işlem görüyor.

Corona virüs vakalarının sayısında artış hızının yavaşlaması piyasalardaki iyimser havayı desteklemeye devam ediyor.

Doların küresel piyasalarda güçlenmesiyle yükselişe geçen dolar/TL kuru dün gece 6,80'in kıyısından döndü.

Küresel piyasalar bu sabaha karışık bir seyir yaşanıyor. Günü artıda geçiren ABD borsaları kapanışa doğru hafif eksiye geçerken ABD vadelileri bu sabah artıda.

Dolar/TL bugün 6,76 seviyesinden işlem görüyor. 

Euro/TL ise 7,32 seviyesinde seyrediyor.

Küresel piyasalar yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını ve alınan tedbirlere ilişkin haber akışı ile dalgalı bir seyir izlerken, bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanakları takip edilecek.

Petrol ve altın fiyatlarında da hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor. Dün gün içerisinde 34 doların üzerini gördükten sonra akşam saatlerinde 31 dolara çekilen petrol fiyatları, bu sabah 33 dolar civarında fiyatlanıyor.

Corona virüs salgınının yanında dünya genelinde hükümetlerin koronavirüse karşı aldığı önlemler de takip ediliyor. Son olarak Japonya'nın 998 milyar dolarlık bir ekonomik destek paketi açıklaması piyasalar tarafından olumlu karşılandı.

Gram altın 360,2 lira, çeyrek altın 591 lira ve Cumhuriyet altını 2.414 liradan işlem görüyor.

Dün, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,9 azalışla 358,8 liradan tamamladı.

Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, önceki kapanışın yüzde 0,4 üzerinde 360,2 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 591 lira, Cumhuriyet altını da 2.414 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 1.650 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, Covid-19 salgınına ilişkin haber akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğini söyledi.

Bugün, veri takviminin sakin olduğunu ifade eden analistler, teknik açıdan altının onsunda 1.630 doların destek, 1.665 doların direnç konumunda bulunduğunu, gram altında ise 350 liranın destek olarak öne çıktığını söyledi.

Seçiniz...