Dolar güne sakin başladı ! İşte piyasalarda son durum

Dolar güne sakin başladı ! İşte piyasalarda son durum
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinin netleşmesi ve yurtdışındaki iyimser seyrin etkisiyle dolar/TL 5.75 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 6.36 civarında hareket ediyor.

Piyasada ciddi bir harekete neden olabilecek önemli bir gelişmenin yokluğunda dolar/TL’de de sakin bir seyir gözleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump önceki akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirirken, iki lider 13 Kasım’da Washington’da görüşeceklerini teyit etti.

DOLAR, EURO VE ALTINDA SON DURUM
Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla 5,7630 seviyesinden alıcı buluyor.

Aynı dakikalarda avro/TL 6,3670, sterlin/TL 7,3790 seviyesinde işlem görüyor.

8 Kasım altın fiyatları güne düşüşle başladı. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram fiyatı 274 liradan, çeyrek altın fiyatı 448 liradan, cumhuriyet altını fiyatları ise 1.845 liradan işlem görüyor.

Analistler, dün Hazine'nin 5 yıl vadeli tahvil ihracına 200 yabancı yatırımcının katıldığını ve ihraç tutarının 3 katından fazla talep geldiğini anımsatarak, talep miktarının Nisan 2015'ten bu yana gerçekleştirilen tahvil ihraçları içinde en yüksek miktar olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

Yabancı yatırımcı ilgisini net bir şekilde ortaya koyan ihracın Türk lirası varlıklara pozitif yansıdığını ifade eden analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin zayıf olduğunu, yurt dışında ise ABD'de toptan eşya stokları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,7420'nin destek konumunda olduğunu, bu seviyenin altında kapanışlar olması durumunda düşüşün ivme kazanacağını ve 5,68'in gündeme gelebileceğini dile getirdi.

IMF: TÜRKİYE 2019’DA %0.2 BÜYÜR
Uluslararası Para Fonu (IMF) yayınladığı Avrupa’ya ilişkin bölgesel ekonomik görünüm raporunda, Türkiye’de ekonomideki önceki sorunların iyileşme göstermesiyle, ekonomik büyümenin 2019’da %0.2, 2020’de ise %3 olacağını öngördü.

IMF 2019 için büyüme tahminini %2.5 daralmadan %0.2 büyümeye revize ederken, Türkiye’nin büyüme hızına yönelik yapılan tahmin revizyonunun yılın ilk yarısında beklenenden daha iyi sonuçlar alınmasından kaynaklandığını belirtti.

Raporda “TL’yi destekleyen daha iyi piyasa koşullarından dolayı Türkiye’nin 2019 enflasyon tahmini 1.8 puan aşağı revize edildi; ancak orta vadede enflasyon görünümü oldukça belirsiz, TCMB’nin para politikasının kredibilitesini güçlendirmesi ve enflasyon beklentilerini düşürmesi gerek. Türkiye’de para politikası kredibilitesini güçlendirmek ve enflasyonist baskıları azaltmak için sıkı para politikası uygulanması gerek. Türkiye’de negatif baz etkisi ile enflasyon hızla geriledi ancak hâlâ hedefin üzerinde bulunuyor” denildi.

Seçiniz...