Dolar haftanın ilk gününe sakin başladı

Dolar haftanın ilk gününe sakin başladı
Güncelleme:

Piyasalarda dolar, 3.75 TL civarında işlem görüyor. Geçen hafta rekor kıran euro ise 4,65 TL seviyesinde.

Dolar/TL yeni haftanın ilk işlem gününde sakin seyrediyor.

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,75 civarında hareket ediyor. 

ABD ve Türkiye dışişleri bakanlarının geçen cuma verdiği mesajların iki ülke ilişkilerinde ılımlı bir sürece girildiği algısı yaratması TL'yi olumlu etkiliyor. 

Euro/TL de 4,65 seviyesinden işlem görüyor. Euro geçen hafta 4,72'yi aşarak rekor kırmıştı. 

ABD piyasalarının kapalı olması ve veri gündeminin yoğun olmaması nedeniyle piyasada sakin bir seyrin gözlenebileceği belirtiliyor.

ALTINDA SON DURUM

Gram altın, yeni haftanın ilk işlem gününe yatay seyirle başlamasının ardından saat 09.55 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 162,6 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 267 lira, Cumhuriyet altını da 1.088 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında sakin bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,08 azalışla 1.347,6 dolardan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, geçen hafta yükseliş eğiliminde hareket eden altın fiyatlarının bu haftaya yatay başladığını belirterek, "Bu hafta altının ons fiyatında gerileme bekliyoruz. Sabah saatlerinde toparlanma isteğinde olan altının ons fiyatının, düşüş trendine girdiğini tahmin ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.340 doların destek konumunda olduğunu ifade eden Memiş, 1.350 doların ise direnç olarak takip edileceğini söyledi. Memiş, dolar kurunun seyrinin altının gram fiyatının yönü üzerinde etkili olmaya devam ettiğini dile getirerek, altının gram fiyatında 161,5 liranın destek, 163,5 liranın ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Seçiniz...