Dolar ve çeyrek altın kaç TL ?

Dolar ve çeyrek altın kaç TL ?
Güncelleme:

Dolar/TL şu dakikalarda 3.49 seviyesinden işlem görüyor. Altın fiyatları ise 3 haftanın en düşüğünden yükseldi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını açıklaması sonrası dolar/TL 3.4751'e kadar geriledi ve 6 ayın en düşük seviyesini gördü.

Kur şu dakikalarda 3.49 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL ise 3.92'den işlemde.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3.4930 lira, euronun satış fiyatı ise 3.9350 lira olmuştu.

Hatırlanacağı üzere Fed dün, politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 1-1,25 aralığına çıkarma kararı almıştı.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE
 
Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD Merkez Bankası'nın gelecekteki faiz artırımlarına ilişkin olasılığa çevirmesi ile yükseldi. 
 
Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Çarşamba günkü toplantısında son altı ayda faizi üçüncü kez artırma kararı almasının ardından, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in gelecekteki faiz artırımlarına ilişkin olasılığa çevirmeleri ile birlikte, yaklaşık üç haftanın en düşük kapanışından toparlandı.
 
Altının onsu yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,264.71 dolara çıktı. Metal Çarşamba günü yüzde 0.5 düşüşle 1,260.86 dolara kadar inerek 25 Mayıs'tan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi.
 
ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.2 düştükten sonra fazla değişmedi.
 
Fed politika yapıcıları, dünkü toplantıda, 2017 yılında bir faiz artırımı daha yapılacağına ilişkin tahminlerini korudu ve 4.5 trilyon dolara ulaşan bilançosunu küçültme niyetlerine ilişkin bazı detaylar verdi.
 
National Australia Bank ekonomisti John Sharma,"Fed'in faiz artırma kararına ve faizi normalleştirme yoluna ilişkin taahhüdüne rağmen, enflasyon ve gelecekteki faiz artırımlarının görünümüne ilişkin endişeler sürüyor" dedi.
 
Sharma, "Fed'in enflasyondaki gelişmeleri yakından izlediklerini kaydetmesi ile birlikte, piyasalar bunu gelecekteki faiz artırımlarının daha ölçülü olacağı şeklinde yorumladı. Bu durum altını destekledi" şeklinde görüş bildirdi.
 
Standard Charteres analisti Suki Cooper, "Fed bu yıl bir faiz artırımı daha yapacağını işaret etmeyi sürdürdü, ancal eğer piyasa nihayetinde mevcut faiz artırım çevrimini fiyatlamaya başlarsa, bu durum altın için önemli bir sorunu ortadan kaldırıd ve fiyatların 1,300 dolardaki inatçı engeli kırmasını sağlar" dedi.
 

Spot gümüş yüzde 1 yükselerek ons başına 17.0690 dolara çıkarken, platin yüzde 0.3 yükselişle ons başına 939.97 dolar ve palladyum yüzde 0.3 değer kazanarak ons başına 866.40 dolara ulaştı.
 
 
 

Seçiniz...