Dolar yeniden kritik seviyede ! İşte günün ilk rakamları

Dolar yeniden kritik seviyede ! İşte günün ilk rakamları
Güncelleme:

MHP lideri Bahçeli'nin dün "ittifak masasından kalkması"yla bir anda yükselen dolar yeni güne yine kritik seviyede başladı.

Geçen hafta boyunca gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışan TL küresel risk iştahındaki azalışın yanı sıra ve petrol fiyatlarındaki yükselişin de etkisiyle Cuma günü negatif ayrışmayla değer kaybetmişti.

Dolar/TL 5.7655/5.7675'ten, Euro/TL ise 6.6005/6.6037'den işlem görüyor.

BAHÇELİ'NİN İTTİFAK AÇIKLAMASI YÜKSELTTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, yaptığı ittifak açıklamasında, “Hiçbir ittifak bir tarafın yok sayılmasıyla ayakta kalamaz. Bundan böyle kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye hazırız. Hiçbir ittifak diğer tarafın parmak sallamasıyla yaşamaz. Kronikleşmiş süreci uzatmanın alemi yok. Bundan böyle ittifak arayışımız yoktur” dedi. Dolar/TL bu açıklamanın ardından yükselerek 5.86 seviyesinin üzerine çıktı.

TCMB'NİN FAİZ KARARI BEKLENİYOR 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını yarın açıklayacak. TCMB'nin Ekim ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında TL'deki değer kayıplarının bir süredir durması ve  bankanın son dönemde gerçekleştirdiği kuvvetli sıkılaştırmanın etkinin görülmesi adına politika faizini sabit tutması  bekleniyor.

BRUNSON ETKİSİYLE DÜŞMÜŞTÜ

Geçen hafta boyunca ABD Türkiye ilişkilerine ilişkin beklentilerle gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışan TL küresel risk iştahındaki azalışın yanı sıra ve petrol fiyatlarındaki yükselişin ve TL'de son dönemdeki sert değer kazancının oluşturduğu kar satışlarının ve son olarak TCMB'den bu hafta bir faiz artışı beklenmemesinin de etkisiyle Cuma gününden beri değer kaybediyor. Dolar/TL Brunson sonrası Türkiye ABD ilişkilerine ve yaptırımlara ilişkin iyimser beklentilerle geçen hafta 5.5267'e kadar gerilemiş ancak 5.50 seviyesinin aşağı yönlü kırılamamasının ardından tüm bu gelişmelerin etkisiyle yeniden yönünü yukarı çevirmişti.

Seçiniz...