Dolar yükselişini sürdürüyor ! İşte son durum

Dolar yükselişini sürdürüyor ! İşte son durum
Güncelleme:

Dolar kuru dün 6.15 seviyesini aşsa da günü 6.10 TL'den kapamıştı. Haftanın son işlem gününe yükselişle başlayan dolar/TL, 6.12 seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Dolar kuru bir süredir ABD ile ilişkilerin S-400 alımıyla gerilebileceği kaygısıyla yükselirken TL üzerindeki baskı artıyor. Dolar/TL dün 6.15 üzerini test ettikten sonra günü 6.10 altında kapattı.

Dolar/TL, haftanın son işlem gününde 6,10'un üzerinde seyrediyor.

Bankalararası piyasada dün 10 Mayıs'tan bu yana ilk kez 6,15'in üzerini gören dolar/TL bugaün 6,10 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL 6,84'ün üzerinde hareket ediyor. 

Dolar/TL cephesinden yaşanan ani rahatlamada analistler kapatılan uzun pozisyonlara dikkat çekiyor. İşlemciler, kamu bankalarının daha düşük hacimde olsa da döviz satışına devam ettiğini fakat yurtiçi yerleşiklerin dolar almaya devam ettiğini belirtiyor. 

Bankacılar yurt dışı piyasalardaki negatif seyir nedeniyle TL'deki kayıpların makul olduğunu söylerken Türk varlıklarına ilginin az olduğunun altını çiziyor. Borsa dün 85 bin puanın altında kapandı.

İç ve dış piyasada bugün izlenecek önemli bir veri bulunmazken S-400 meselesinin yanı sıra Merkez Bankası rezervleri ve seçim döneminde bütçe hareketleri izleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün üç kamu bankasının desteğiyle uygulanacak olan İvme Finansman Paketi ile yıl sonuna kadar üç ana faaliyet alanına 30 milyar TL finansman sağlanacağını açıkladı.

Buna göre, ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı yüksek ve ihracat potansiyeli yüksek sektörler bu paket kapsamında finansman sağlayabilecek. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 252,1 lira seviyesinde dengelendi.

Dün 249-253 lira bandında dalgalanan altının gramı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,8 yükselişle 251,6 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, bugüne de artışla başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 değer kazancıyla 252,1 lira seviyesinde dengelendi. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 411 lira, Cumhuriyet altını 1.682 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında hafif alıcılı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda dünkü kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1.285,0 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, küresel piyasalarda azalan risk iştahıyla birlikte altının ons fiyatının dün yükselişe geçtiğini belirterek, jeopolitik riskler ve Avrupa'da yaşanan siyasi belirsizliklerin altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olduğunu kaydetti.

Bugün İngiltere'de perakende satışlar ve ABD'de dayanıklı mal siparişi verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, altının ons fiyatında 1.277 doların destek, 1.290 doların direnç konumunda olduğunu, altının gram fiyatında ise 255 liranın direnç olarak öne çıktığını söyledi.

Seçiniz...