Doların nabzı indi... İşte günün ilk rakamları

Doların nabzı indi... İşte günün ilk rakamları
Güncelleme:

Merkez Bankası'nın önceki gün PPK toplantısında faizleri sabit tutması ve ileriye dönük bir indirim sinyali vermemesinin ardından değerlenen dolar/TL'de bu sabah güne 5.35 seviyesinin hemen altında başladı.

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 5,38 seviyesinden alıcı buluyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) beklentiler doğrultusunda dün politika faizini değiştirmemesi sonrası düşüşe geçen dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,94 azalışla 5,3308'den tamamladı.

Euro/TL de  6,13 civarında işlem görüyor.

Uzmanlar, İngiltere Başbakanı Theresa May hükümetini düşürmeye dönük olarak İşçi Partisi’nin verdiği güvensizlik önergesinin dün 306'ya karşı 325 oyla reddedilmesi sonrası Brexit anlaşması için İngiltere ile AB görüşmelerinin tekrar başlayabileceğini belirterek, konuyla ilgili AB tarafından gelecek açıklamaların gündemin odağında yer alacağını ifade etti.

Bugün Euro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de haftalık işsizlik başvurularının takip edileceğini bildiren uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 5,31 seviyesinin destek, 5,50'nin direnç konumunda olduğunu kaydetti. 

BANKACILIK HİSSLERİ BUGÜN DE RALLİ YAPIYOR

Dün BIST'teki banka hisselerinde yüzde 7'ye varan yükselişler yaşanmıştı. Bu yükseliş bugün de devam ediyor. BIST Bankacılık endeksi bugün yüzde 4'e yakın yukarıda. Borsa İstanbul'daki tüm banka hissleri ralli yaparken 15.05 itibariyle İş Bankası yüzde 7'lik yükselişle başı çekiyor.

Seçiniz...