Dolarla ilgili son tahmin !

Dolarla ilgili son tahmin !
Güncelleme:

Rabobank FX Stratejisti Piotr Matys, yıl sonu dolar hedefinin 3.35 TL olduğunu söyledi.

Rabobank FX Stratejisti Piotr Matys BloombergHT'de açıklamalarda bulundu.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed)'in kademeli olarak bilançosunu küçültmesinin beklendiğini söyleyen Matys, "Fed'in bilançosu kriz öncesinde 800 milyon dolardı, parasal genişlemelerle bu 4.5 trilyon dolara çıktı. Başkan Janet Yellen bilanço küçültme sürecinin yavaş süreç olacağını söyleyecektir." dedi.

ARALIK BEKLENTİSİ

Fed'in faiz artışının yavaş ve kademeli olacağını belirten Matys "Enflasyon %2 hedefinden uzaklaştı, bu ortamda Fed'in faizleri artırması için zemin yok. Bu da Fed'in bu yıl faiz artırmayacağını düşündürüyor. Bu akşamki mesajlarla Aralık ayında faiz artış ihtimalinin yükselip yükselmeyeceğini göreceğiz" dedi.

"EURO/DOLAR 'DA HEDEF 1.25"

Euro'nun daha fazla değer kazanmasını beklediklerini belirten uzman "Avrupa Merkez Bankası da artık teşvikleri azaltacak noktaya geliyor, euro bundan da yararlanacak. Siyasi riskler ABD'de artık Euro Bölgesi'ne göre daha yüksek. Gelecek yıl için paritede 1.25 hedefimiz var.Yıl sonunda da mevcut seviyelere yakın bir yerde olabiliriz" diye konuştu.

KUR HEDEFİ 3.35

Lira'nın bu aşamada en cazip para birimlerinden biri olduğunu belirten Matys "TL yüksek getirili para birimi, siyasi durum istikrarlı, ekonomi hızlı büyüyor, sermaye girişleri var. Sermaye girişleri kurda daha fazla aşağı baskı yaratacaktır." dedi.

Yabancıların Türkiye'ye olumlu baktığını ancak hanehalkları ve kurumsal şirketlerden dolara sürekli talep olduğunu kaydeden Matys, "Yeniden hanehalkının liraya güveni oluşması lazım. O zaman daha düşük seviyeler görülebilir. Yıl sonu Dolar/TL hedefim 3.35." diye konuştu.

Matys ayrıca ABD'de Trump yönetiminin mali reformlarla ilgili aşama kaydederse doların küresel çapta yükseleceğini, kurun da bundan etkilenebileceğini sözlerine ekledi.

Etiketler dolar tl Euro lira