Dolar/TL 3,70'yi aştı !

Dolar/TL 3,70'yi aştı !
Güncelleme:

Dolardaki artış devam ediyor. Piyasalarda bir diğer taraftan ABD Merkez Bankası’nın yeni başkanının kim olacağı takip edilirken Dolar/TL güne 3.70'in üzerinde 3.71/3.71 seviyesinde başladı. Euro/TL ise 4.36 seviyesinde bulunuyor.

Piyasalarda bir diğer taraftan ABD Merkez Bankası’nın yeni başkanının kim olacağı takip edilirken iç piyasalarda Türk bankalarının ABD’den milyarlarca dolar ceza ile karşı karşıya kalabileceği haberi ve Hazine ihalelerinin TL cinsi varlıklarda baskı oluşturmasıyla kur ve faizler dün yükselmişti.

 ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi tasarısının Kongre'de ilerlemesine imkan verecek olan tasarının Cuma günü Senato'dan geçmesinden destek bulan dolar değer kazancı trendini sürdürürdü. Dolar endeksinin iki haftanın zirvesine yükselmesi gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı yaratırken TL de güne hızlı yükselişle başladı.

Dolar kuru, dün gece TSİ 22:40 sıralarında 3.7146 seviyesine kadar yükseldikten sonra kademeli olarak geriledi. Dolar/TL saat 16.05 itibarıyla 3.7026 seviyesinden işlem görürken, euro/TL 4.3465 seviyesinde hareket etti Euro/dolar ise aynı dakikalarda 1.1736 seviyesindeydi. Uzmanlar dolar kuru ile ilgili beklentilerini bigpara'ya değerlendirdi.

Seçiniz...