Dolar/TL eriyor ! Son 10 günün en düşük seviyesinde

Dolar/TL eriyor ! Son 10 günün en düşük seviyesinde
Güncelleme:

Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD'nin Türkiye'ye yönelik tehditleri piyasalarda hareketliliğe neden olmuştu. ABD ile Türkiye arasında anlaşma sağlamasının ardından dolar kuru düşüşe geçti.

Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve Fırat'ın doğusunda güvenli bölge oluşturmak için terör hedeflerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı, ABD ile Türkiye arasında krize yol açmıştı. Dolar/TL, ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomik yaptırım tehditleriyle yükselişe geçmişti.

Dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'yi kabulü ve heyetler arası görüşmeler öncesi 5,88-5,93 bandında işlem gören dolar/TL, Türkiye ile ABD'nin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyon için anlaşmaya vardığı açıklamalarının ardından hızla düşüşe geçti.

Dolar/TL, açıklamalar sonrası 5,8168'e kadar gerilerken, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,06 azalışla 5,8299'dan tamamladı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, dün akşam yaptığı açıklamada ABD ve Türkiye'nin Suriye'de YPG’nin güvenli bölgeden çekilmesi konusunda anlaştığını belirtirken, ABD Başkanı Donald Trump da Türkiye'ye yönelik yaptırımlara gerek olmayacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ABD heyetiyle yapılan görüşmeye ilişkin, "Bugünkü müzakerelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sonucunda istediklerimizi aldık." ifadelerini kullandı.

DOLAR/TL SON 10 GÜNÜN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Dolar/TL, azalan jeopolitik risklerle güne azalışla başlamasının ardından 5,7585 ile son 10 günün en düşük seviyesini gördü.

Dolar kuru şu sıralar 5,78 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 6,40 civarında seyrediyor.

Analistler, Türkiye'nin "güvenli bölge" konusunda daha fazla askeri müdahaleye gerek kalmadan istediğini alması ile ekonomik ve siyasi yaptırım risklerinin rafa kalkmasının Türk lirası varlıklarını pozitif etkilemeye devam etmesinin beklendiğini belirtti.

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenti anketinin, yurt dışında ise ABD ile Çinli yetkililer arasında devam eden ticaret müzakereleri, Brexit gelişmeleri ve açıklanacak şirket bilançolarının takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,76'nın altında kapanışlar olması durumunda 5,7390'nın destek, 5,8350'nin direnç konumunda olacağını dile getirdi.

ABD Başkan Yardımcısı: YPG çekilecekABD Başkan Yardımcısı: YPG çekilecek

ABD ve Türkiye'den 13 maddelik açıklamaABD ve Türkiye'den 13 maddelik açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bu bir ateşkes değilDışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bu bir ateşkes değil

 

Seçiniz...