Dolar/TL ne kadar ? Yeniden düşüşe geçti

Dolar/TL ne kadar ? Yeniden düşüşe geçti
Güncelleme:

Suriye nedeniyle ABD ile ilişkilerin tekrar bozulabileceği ve mali disiplinin zarar göreceğine yönelik endişeler TL'yi baskılamaya devam ederken, dolar/TL 5,43 seviyesinde işlem görüyor.

ABD'nin Suriye'den çekilmesine yönelik iyimserliğin kaybolması ve mali disipline yönelik endişeler TL'yi baskı altında bırakırken, haftaya 5,3350 seviyesinden başlayan dolar/TL dün 5,5460'a kadar çıkarak gün içi işlemlerde 1 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Fed'in 2019'da sabırlı olacağı beklentileri risk iştahını artırdı. Piyasalarda iyimserliği destekleyen Fed tutanaklarının ardından kur yeni güne 5,50'nin altında başladı. Dolar/TL 5,43 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL de 6,26 civarında seyrediyor.

"MARTTA FAİZ ARTIRIMI OLMAYABİLİR"

ABD doları, Fed'in faiz artırımlarına ara vermeye istekli olduğu yönündeki spekülasyon bazı yetkililerin açıklamaları ve FOMC tutanaklarının yayınlanmasının ardından güç kazandı.

Aralık toplantısına ilişkin dün gece açıklanan tutanaklar, Fed'in mart ayında faiz artırımına gitmeyebileceğini işaret etti. 

Fed Başkanı Jerome Powell'ın perşembe günü Washington DC Ekonomi Kulübü'nde konuşması bekleniyor.

Fed'in faiz artırımlarının öngörülenden daha yavaş olacağı beklentileri ile piyasalarda 2019'da faiz artışı yapılmayacağı fiyatlamalarının güçlendiğini vurgulayan uzmanlar, bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantı tutanakları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasının takip edileceğini bildirdi.

Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 5,50'nin kritik direnç konumunda bulunduğunu, bu seviyenin aşılması durumunda 5,58-5,61 seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

Seçiniz...