Dolar/TL son 4 ayın en düşük seviyesinde

Dolar/TL son 4 ayın en düşük seviyesinde
Güncelleme:

FED Başkanı Powell'ın faiz artıracaklarını açıklamasıyla değer kaybeden dolar kuru, 5.13 seviyesine kadar gerilemişti. Dolar/TL bugün 5,17 seviyesinde işlem görüyor.

Düşüşe geçen dolar/TL, 5,20'nin altında hareket ediyor. 

Bankalararası piyasada dolar/TL 5,17 seviyesinde işlem görüyor. 

Euro/TL 5,90'ın altında seyrediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) hemen hemen tüm yetkilileri bu ay yaptıkları toplantıda yeni bir faiz artırımının "oldukça yakında gerekli olabileceği" konusunda anlaştılar, ancak faiz artırımlarına ne zaman ara verecekleri ve bu planların kamuoyuna nasıl aktarılacağı konusundaki tartışmayı da başlattılar.

Fed'in 7-8 Kasım tarihlerinde yaptığı ve faiz oranlarını sabit tuttuğu toplantısının tutanakları, finansal koşulların sıkılaşması, küresel riskler ve "faizlere duyarlı sektörlerde yavaşlama işaretleri" de dahil olmak üzere bir dizi soruna işaret eden politika yapıcıların ekonomiye bakış açılarını değerlendirmeye başladıklarını gösteriyor.

Analistler, dün akşam açıklanan Fed'in son toplantısına ilişkin tutanakların aralıkta faiz artırımının masada olduğunu, bununla birlikte faiz artırımlarına ne zaman ara verileceğine dair tartışmaların başladığını da ortaya koyduğunu, bu durumun dolar/TL'deki düşüşü desteklediğini kaydetti.

Öte yandan, bugün Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi kapsamında gerçekleştirilecek ikili görüşmelerin, döviz piyasalarının yönü açısından önem taşıdığını vurgulayan analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 5,20'nin altında kalıcı olması durumunda sırasıyla 5,10 ve 5,00 seviyelerinin gündeme gelebileceğini, olası yükselişlerde ise 5,40'ın direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Seçiniz...