Dolar/TL yeniden yükselişte ! İşte günün ilk rakamları

Dolar/TL yeniden yükselişte ! İşte günün ilk rakamları
Güncelleme:

Piyasalarda S-400'lerin Ankara'da test edildiği haberleri nedeniyle ABD-Türkiye ilişkileri yakından izlenirken dolar/TL 5.78 seviyesine kadar yükseldi.

Dolar/TL geçen hafta yaklaşık iki ayın en düşüğü olağan 5.6855’e kadar geriledikten 5.70 etrafında oldukça dar bantta seyretmişti. Türkiye’nin S-400 sistemlerine test edeceği haberi sonrasında ise dolar/TL önce 5.75’in üzerine ardından da bu sabah itibarıyla 5.78’e kadar yükseldi. İşte piyasada son durum…

Dolar/TL, güne 5.7754 seviyesinde başladı. Euro/TL ise 6.36 seviyesinde işlem görüyor. Kurların söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

28 Kasım altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Gram altın 270 liradan, çeyrek altın 442 liradan, cumhuriyet altını ise 1.819 liradan işlem görüyor.

ABD İLE İLİŞKİLER İZLENİYOR
İşlemciler yıl sonunun yaklaşmasının da etkisiyle son dönemde yatay bir seyir izleyen TL’de son iki günde satış baskısının belirginleştiğini ve negatif ayrışma olduğunu doğruluyorlar. Ancak bankacılar değer kaybının “sınırlı” kaldığında da hemfikirler.

ABD Türkiye’ye, S-400’den vazgeçmesi için çağrıda bulunurken Türkiye ise bunun söz konusu olmadığı mesajı veriyor.

Piyasalarda ise iki ülke arasındaki ilişkiler bir süredir daha yakından izlenirken bu süreç TL’de bazen baskı bazen ise sert kazançlar yaratabiliyor.

YILIN SON FAİZ KARARI BEKLENİYOR
Piyasalarda yakından izlenen ve TL’de yön belirleyici olabileceği düşünülen bir gelişme ise 12 Aralık’ta yılın son faiz kararı olacak.

TCMB son üç toplantısında faizleri 10 puan indirimle %14’e çekti ve indirimlerin önemli bölümünün tamamlandığı sinyalini verdi. Banka ilerleyen dönemde faiz indirimlerine kapıyı kapatmadı ancak sonraki adımların veri odaklı ve daha sınırlı olabileceği sinyali de verdi. 

Seçiniz...