Dolar/TL'de günün ilk rakamları

Dolar/TL'de günün ilk rakamları
Güncelleme:

Dolar/TL, haftanın ilk işlem gününde 5.95 seviyesinin hemen altında işlem görüyor. Asya piyasaları Çin'de ortaya çıkan korona virüsün etkilerini izliyor.

Dolar/TL faizlerin de etkisiyle 5.95 seviyesinin hemen altında baskı altında kalmayı sürdürürken, tahvil başta olmak üzere diğer TL cinsi yatırım araçlarında daha iyimser bir seyir görülüyor.

Euro/TL ise 6.55 seviyesinde hareket ediyor.

Altın fiyatları da yeni haftada yükselişe geçti. Gram altın 299 liradan, çeyrek altın 489 liradan, cumhuriyet altını fiyatı ise 2.007 liradan işlem görüyor.

Küresel piyasalarda yatırımcıların Çin’deki bir haftalık tatilde milyonlarca kişinin seyahat ediyor olmasının yeni corona virüsünün daha hızlı yayılmasına yol açabileceği konusunda endişeleri sürüyor.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası (ECB) açıklamaları ardından euro, dolar karşısında son yedi haftanın en düşük değerine gelmiş durumda.

ECB’nin beklenenden daha temkinli şekilde hareket etmesi paritedeki değişimde etkili. ECB geçen çarşamba günü, uygulayacağı politikaların kapsamlı bir değerlendirmesini yaptı ve ana hedeflerini tekrar belirleyip, bunlara nasıl ulaşacağını açıkladı.

TL’deki son günlerdeki satış baskısına rağmen, bankacılar CDS, tahvil, eurbond ve hisse senetlerinde daha iyimser bir görünüm olduğuna da dikkat çekiyorlar.

DÖVİZE EĞİLİM DEVAM EDİYOR
Mevduat getirilerindeki düşüşün de etkisiyle lokallerin döviz ve altın birikimleri 197.1 milyar dolar ile tarihi zirvede bulunuyor. Geçen hafta da birikimlerine 1 milyar dolar ekleyen lokaller döviz birikim eğilimini, atılan caydırıcı adımlara rağmen sürdürüyorlar.

Reuters