Dolar/TL'de rekor üstüne rekor: 5,09'u gördü

Dolar/TL'de rekor üstüne rekor: 5,09'u gördü
Güncelleme:

ABD'nin yaptırım kararının ardından 4.98 TL seviyesinden güne başlayan dolar, 5,09 TL'yi aştı.

Dün 4,9189/4,9219 seviyesinde olan dolar/TL ABD'den yaptırım haberinin ardından dün akşam 5,0150'ye kadar yükseldi. 

TL'nin tarihi zirveyi görmesiyle birlikte dolar karşısında yılbaşından bu yana değer kaybı da yüzde 24 oldu.

Dolar bugün yeniden yükselişe geçerek 5,0934 seviyesine kadar yükseldi.

Euro/TL 5,92 seviyesinde hareket ediyor.

BORSA SATIŞLA AÇILDI

BIST 100 endeksi de düşüşle açıldı. ABD'nin yaptırım kararı sonrası THY, ASELSAN ve bankalar yüzde 2'den fazla satış yedi. BIST 100 Endeksi 95 bini test ediyor. 

İş Yatırım’ın yayınladığı “ABD yaptırımları devam ediyor… “ başlıklı piyasa bülteninde ABD yaptırımlarının sıkıcı bir korku filmine dönüştüğüne işaret edildi ve şu değerlendirmeler yapıldı:

“ABD yaptırımları sıkıcı bir korku filmine döndü. Tam en kötüyü gördük diyorsunuz, katil düştüğü yerden kalkıp elindeki bıçakla yeniden vuruyor. Yönetmen yakın çekim yapıyor. Ekran kıpkırmızı oluyor.
“ABD’nin 200 milyar dolarlık Çin ithalatına koyduğu vergiyi yüzde 10’dan yüzde 25’e çıkarmayı planladığı açıklaması sonrası Wall Street’ten başlayıp Avrupa ve Asya borsalarına yayılan sert bir satış dalgası ile karşıyayız.
“Satış dalgası henüz küresel risk iştahında bir çöküşe dönüşmedi. Altın, yen, İsviçre frangı, ABD tahvili gibi emin liman olarak görülen varlık guruplarında sert bir yükseliş görülmüyor.
“Türkiye piyasaları bu sabah çifte şok ile güne başlıyor: ABD-Çin arasındaki ticaret savaşının yarattığı küresel satış dalgası; ABD’nin rahip Brunson davasıyla ilişkileri gerekçesiyle iki bakan için yaptırım kararı alması.
“Cuma gününden beri gelişmekte olan piyasalara göre daha güçlü performans gösteren Borsa İstanbul’un güne yüzde 1.0 civarında kayıpla başlamasını bekliyoruz. Kamuoyunda yapılan sert açıklamalara rağmen ABD ile Türkiye arasında görüşmelerin devam edeceği beklentisi satışları sınırlayacaktır. “

ABD'den Bakan Soylu ve Bakan Gül için yaptırım kararıABD'den Bakan Soylu ve Bakan Gül için yaptırım kararı

Seçiniz...