Emlak Vergisi'ni geri alabilirsiniz ?

Emlak Vergisi'ni geri alabilirsiniz ?
Güncelleme:

Emlak Vergisi ödememesi gerekirken ödemeye devam ediyor.


Vatandaşlar , cezalı duruma düşmemeleri için vergilerini ödemeleri gerekiyor.Emlak bildirimi için tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, binanın bulunduğu adres, beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi, vergi numarası ve TC kimlik numarası gerekiyor. Başka geliri olmamak kaydıyla emekliler 200 metrekareden küçük tek konut için Emlak Vergisi ödemiyor. 
 
Geriye dönük 5 yıllık Ev hanımları, emekliler, hiç geliri olmayanlar, engelliler, gazi ve şehit yakınları da 'Emlak Vergisi' ödemiyor. Emlak Vergisi muafiyetinden faydalanmak isteyenlerin bağlı olunan belediyeye muafiyet formunu doldurup vermesi gerekiyor. 
 
Formlar belediyelerden ücretsiz temin edilebiliyor.  Belgenin bir defa verilmesi yeterli. Emlak Vergisi'ni ödememesi gerektiği halde ödeyenlerin son 5 yıllık vergiyi geri alma hakkı var. 
 
Düzeltme dilekçesi yazın Emekliler, ev hanımları, işsizler, engelliler, gaziler, şehit dul ve yetimleri bilerek ya da bilmeyerek her yıl 100-500 lira arasında vergi ödüyor. Bu durumda olanlar, belediyelere itiraz ederek geriye dönük 5 yıllık ödemelerin iadesini isteyebilir. Bunun için belediyenin emlak birimine bir 'düzeltme dilekçesi' verip durumu açıklayın. 
 
'Vergi Usul Kanunu Madde 120/2'yi dayanak göstererek, ödediğiniz vergilerin iadesini talep edin.