FED kararı sonrası dolar/TL hareketlendi ! İşte son durum

FED kararı sonrası dolar/TL hareketlendi ! İşte son durum
Güncelleme:

Amerika Merkez Bankası FED'in faiz oranını yüzde 1.75-1.50 seviyesine indirmesinin ardından dolar/TL 5.69 seviyesini gördü. Kur bu sabah 5.71 civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 6.38 seviyesinde hareket ediyor.

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonominin büyümesini sürdürmesine destek olmak için bu yıl art arda üçüncü kez faiz indirdi. Fed'in faiz indiriminin ardından dolar 5.69 lirayı gördü.

DOLAR, EURO VE ALTIN FİYATLARI
Dolar/TL bugün saat 09.00 itibariyle 5.71 seviyesinde işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Euro/TL ise 6.38 seviyesinde hareket ediyor.

31 Ekim altın fiyatları güne yükselişle başladı. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram fiyatı 275 liradan, çeyrek altın fiyatı 450 liradan, cumhuriyet altın fiyatı ise 1.855 liradan işlem görüyor.

Piyasalar bir yandan da Brexit konusu izliyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın dün yapılan oylamada Brexit konusundaki çıkmazı kırmak için erken seçimlere gidilmesi konusunda parlamentodan onay almasının ardından, İngiltere’de Aralık ayında seçim yapılacak. AB Pazartesi günü İngiltere’nin Brexit’i 31 Ocak 2020’ye erteleme talebini kabul etmişti.

Enflasyonun yıl sonunda tahminlerin altında kalacağı beklentisi ve gelişmiş ülkelerde faizlerin düşük seyrinin desteğiyle bazı analistler faiz indirimlerinin Aralık'ta da sürmesini bekliyor ancak bu noktada Enflasyon Raporu'nda verilecek mesajlar izlenecek.

Seçiniz...