İşte piyasaların ABD'deki seçime tepkisi ! Dolar ne kadar ?

İşte piyasaların ABD'deki seçime tepkisi ! Dolar ne kadar ?
Güncelleme:

ABD'deki ara seçim sonuçlarının ardından dolar 5,32 TL seviyesinde işlem görüyor.

ABD'deki kritik ara seçimlerinde kesinleşmemiş sonuçlara göre Demokratlar, Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu Cumhuriyetçilerden aldı.

Seçim sonuçlarının ardından dolar/TL bugün 5,32 seviyesinde seyrediyor.

Dün 5,3036 ile son 3 ayın en düşük seviyesini gören dolar/TL, öğleden sonra yükselişe geçerek günü önceki kapanışa göre yüzde 1,23 artışla 5,3765'ten tamamladı.

Euro/TL ise 6,12'nin üzerinde hareket ediyor.

Uzmanlar, ABD'de gerçekleştirilen ara seçimlere ilişkin resmi sonuçların henüz açıklanmasa da ilk projeksiyonların, piyasa beklentileri doğrultusunda bir sonuç çıkacağına işaret ettiğini söyledi. 

Sandık çıkışı projeksiyonlarında beklendiği gibi Demokrat Parti'nin Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elde ettiği, Senato'da ise Cumhuriyetçi Parti'nin mevcut çoğunluğu koruduğu tahmin ediliyor.

Uzmanlar, bugün yurt içinde Hazine bütçe dengesi, yurt dışında ise Almanya'da sanayi üretimi verisi ile ABD'de gerçekleştirilen ara seçimlere ilişkin sonuçların takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan dolar/TL'de 5,25 ve 5,10 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu belirten uzmanlar, olası yükselişlerde 5,50'nin direnç olarak izleneceğini kaydetti.

ABD'de seçim sonuçları belli oldu ! Trump'tan ilk açıklamaABD'de seçim sonuçları belli oldu ! Trump'tan ilk açıklama

Seçiniz...